Ollandia en Tuldania delen de punten

Olland - Op een, ondanks de regen, prima veld speelde Ollandia de belangrijke uitwedstrijd bij Tuldania. Vorige week de glorieuze winnaar in de wedstrijd bij Riel. Zij voelden de kans om weer de aansluiting bij koploper Ollandia te krijgen.

Vanaf het fluitsignaal was het te merken dat Tuldania voor die kans wilde gaan. Veel strijd en fysieke inbreng waren de kenmerken. Een ander kenmerk: Veel de lange bal hanteren om de snelle voorwaartsen te bereiken. Veel leverde dat Tuldania niet op. In de eerste helft zijn ze tot een schot gekomen wat door Tom gestopt moest worden en er nog een beetje gevaarlijk uitzag. Bij Ollandia was het veldspel beter verzorgd, maar zaten er ook meer slordigheden in, in vergelijking met de vorige wedstrijden. Echt 100% kansen heeft Ollandia niet gehad, maar toch wel een viertal kansjes die met een beetje geluk het doel hadden gevonden. Met name Steven van Dijke was met een tweetal koppallen dichtbij de openingstreffer. Ook Robert Erven had in de eerste 15 minuten met een beetje geluk wel het doel gevonden.
Na rust ging het tempo bij beide ploegen wat omhoog gaan en zagen ze dat Ollandia een licht overwicht kreeg wat zich snel uitbetaalde. In de 48e minuut snelde Robert Erven aan de rechtse kant voorbij zijn tegenstander en de harde voorzet vanaf de achterlijn werd door een eigen verdediger, samen met spits Steven van Dijke, over de doelllijn gewerkt.
Helaas konden ze maar een minuut genieten van de voorsprong want in de eerstvolgende aanval werd door Ollandia aan de linkse kant onvoldoende verdedigd waardoor een Tuldania-speler kon doorkomen en een afgemeten strakke voorzet kon geven. De linkeraanvaller van Tuldania kwam uit de rug van verdediger Ruud van Driel gelopen en hoefde toen alleen maar binnen te tikken. Ollandia bleef daarna toch wel iets beter, maar Tuldania met haar lange ballen en strijdlust bleef gevaarlijk bij de uitvallen. Toch kregen de gasten de kans weer op voorsprong te komen, want de doorgebroken Stefan Erven werd neergehaald in het zestienmeter gebied. Een penalty was het gevolg. Helaas werd de toch redelijk goed en scherp ingeschoten bal van Steven van Dijke door de keeper onder uit de hoek getikt. Hierna kregen ze nog twee goede kansen waarvan die van Robert Erven de beste was. Een meer dan uitstekende steekbal van Stefan Erven op de goed vrijgelopen broer Robert deed hem alleen voor de keeper komen. Met een lobje probeerde hij hem te verschalken en dat gebeurde ook maar helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. 1-1 eindstand wat iets meer had mogen zijn, maar gezien het totale wedstrijdbeeld kan Ollandia ook leven met een gelijkspel en hebben ze Tuldania nog steeds op afstand staan in de ranglijst.