Nijnsel geeft les aan pubers uit Ravenstein

Algemeen

Nijnsel - Vorige week zondag kreeg VV Nijnsel / TVE Reclame een lesje spierballenvoetbal in Dinther, tegen koploper Avesteyn. Het kreeg de ene na de andere schop te verwerken en kwam maar niet door de oranje muur heen. Het contrast in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ravenstein kon bijna niet groter. Van knokken tegen sterke mannen naar jeugdpuistjesvoetbal.

De toekomst ziet er voor Ravenstein beter uit dan het heden. Het voordeel van een – te jonge – ploeg is dat er nog veel te leren valt. Nijnsel gaf een flinke les op weg naar volwassenheid. Het troefde de tegenstander op alle fronten af. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg al vier kansen. Stefan Hulsen faalde één op één op de keeper en Jelle de Louw schoot op de paal. Daarna was Stef Witlox dichtbij een kopgoal uit een corner. Rick van der Vleuten liet even later zien hoe het wel moet. Hij kopte de bal keihard via de grond in het dak van de goal. De enige kans van Ravenstein ontstond in de 17e minuut. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door keeper Youri Dortmans. Hij duwde de bal naar een spits van de gasten en die maakte af. Het was meteen het laatste wat Dortmans te doen kreeg.
De keeper van Ravenstein hield zijn handschoenen nog eens extra in de vallende regen om ze goed nat te maken. Hij voelde aan dat het wél een drukke middag zou worden. Dankzij hem liep Nijnsel voor rust nog niet uit. Met enkele katachtige reflexen hield hij onder andere Johan van der Pas van het scoren. De keeper capituleerde echter in de 35e minuut toen Stefan Hulsen de verre hoek vond na een goede actie over links van Joost Vervoort. Zijn achtste van het seizoen alweer en de negende werd in de 53e minuut tegen de touwen geramd. Het was direct de mooiste van de dag. Een lange bal van Van der Pas werd knap verwerkt door Nick Lathouwers. Geconcentreerd gaf hij een strakke voorzet die zo op de pantoffel van Hulsen viel. Vijf minuten later mocht Lathouwers zijn goede spel belonen door zelf te scoren. Het verbaasde hem enigszins dat het met zijn hoofd gebeurde. Met de voet was de bedoeling, maar door het nodige effect slingerde de bal de lucht in en kon Lathouwers niet anders dan de bal met zijn hoofd het laatste tikje geven.
Ravenstein snakte naar het einde. Ook de hoofdtrainer zag het niet meer zitten. Gelaten nestelde hij zich in de regen op een kratje bidons. Vanaf die plek zag hij De Louw in de 64e minuut de 5-1 maken. Als een ware stillist krulde de middenvelder een vrije trap vanaf zo'n 25 meter linksonder in de hoek. Hij bleek de laatste Nijnselnaar die die middag een goal maakte, want de 6-1 viel knullig door een eigen doelpunt. Wil Nijnsel bij blijven zal het deze lijn in de laatste wedstrijd voor de winterstop vast moeten houden. Zondag eerst in Lith en daarna op zaterdagavond 15 december, thuis tegen VV Boskant.