Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c54218
Sport

Stijgende lijn waterpolodames Argo

Sint-Oedenrode - De vorm begint er te komen bij de waterpolodames van Argo. Dit was in de afgelopen wedstrijden al zichtbaar. Toen resulteerde dat nog niet in punten. Afgelopen weekend kon Argo tegen de Treffers in Rosmalen in ieder geval een punt mee naar huis nemen.

Ondanks of juist dankzij het feit dat Argo slechts één wisselspeelster mee had, was de opdracht heel duidelijk. Solide spelen, geen onnodig balverlies in de opbouw, in de achterste lijn dichtgooien en rekenen op topkeepster Yvonne vd Vorstenbosch. Die opdrachten werden redelijk goed uitgevoerd, ook al valt er nog veel winst te behalen in het zuinig omgaan met balbezit. Te vaak komen passes niet goed aan waardoor de tegenstander middels een counter met een behoorlijke overtal doorkomen. Daar zit echt de achilleshiel van Argo. Door te weinig (reactie)snelheid is balverlies in de aanval pijnlijk. Ook in de eerste helft van de wedstrijd bleek dit de oorzaak te zijn van het achter de feiten aan zwemmen. Argo begon het vierde part met een 6-5 achterstand. Coach Anja van Wanrooij gaf aan dat er niets meer te verliezen was en dat er volle bak gespeeld moest gaan worden. Het team pakte dit goed op en de achterstand werd omgebogen naar een 6-8 voorsprong. Helaas wist Argo met deze luxe nog niet heel goed om te gaan. Ook nu weer werd een overwinning in de laatste seconden weggegeven. Maar met een eindstand van 8-8 kan Argo tevreden zijn, vooral ook omdat de stijgende lijn zich hierbij voortzet en tegenstander Lutra mag zich volgende week goed voorbereiden op Argo. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door: Paula Smith (3x), Josine Raaijmakers (2x), Tamara Vervoort (2x) en Liesbeth vd Korst.

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben tien zwemmers deelgenomen aan de derde Solo in zwembad De Neul. Hierbij hebben zij drie keer een eerste plaats, zes keer een tweede plaats en twee keer een derde plaats behaald. Er zijn twintig persoonlijke records gezwommen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Wat zijn uw plannen voor de komende Paasdagen?Reageren!