Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Verrassingen bij het Mathieu Dirven Concert

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nu Sinterklaas weer in het land is, wordt er in veel huishoudens druk gewerkt aan de surprises. Surprises zijn er ook bij het Mathieu Dirven Concert op zondag 2 december. Het programma is samengesteld met muziek, poëzie, een vleugje humor en een lekkere dosis lichtvoetigheid. Alle muzikanten en artiesten zullen zich van een verrassende kant laten zien.

In 2015 overleed Drs. P, een oeuvre nalatend vol met humoristische liederen. Wil van den Broek en Hannah Bogman geven hun eigen draai aan een aantal hiervan. Wil van den Broek volgde kleinkunstlessen en zanglessen en zingt al sinds 1996 als tenor in het Roois Kamerkoor. Met succes voerde hij tijdens huisconcertjes Drs. P. meermaals ten tonele. Hannah Bogman is zijn vaste begeleidster. Zij geeft pianoles en begeleidt ook kerkdiensten. Hannah zong in het Roois Kamerkoor en heeft zelf verschillende koren gedirigeerd. Beiden wonen in Olland.
Muziek en poëzie liggen soms dicht bij elkaar. Julius Dreyfsandt zu Schlamm is in Sint-Oedenrode geen onbekende. Hij woont in Nijnsel en is één van de kartrekkers van het "Schrijverscollectief Meierijstad" dat landelijk 400 leden telt. Ook is hij poëtisch actief bij orgelconcerten en is regelmatig op podia te beluisteren. Voor dit concert brengt hij collega-dichter Johan Meesters mee. Deze geboren dichter/performer woont in Zeeuws-Vlaanderen en publiceerde eveneens verschillende bundels o.a. nonsensverzen, toegankelijk en lichtvoetig, met prettig rijm, maar die voor de goede lezer een diepere laag hebben.
De liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink zitten in ons collectief geheugen. Zangleerlingen van Phoenix Cultuur zingen een medley uit "Ja zuster nee zuster" met o.a. "Duifies" en "De Twips".
Een heel andere genre is het Brabants dialect. "In d'eige toal" is een lied van Thieu Sijbers dat gaat over de taal die je van thuis uit meekrijgt. Gijs van Aarle weet dat prachtig te vertolken.
Het belooft dus een gevarieerd en verrassend koffieconcert te worden op zondag 2 december in kasteel Henkenshage. Aanvang is om 11.30 uur. Kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres mdirvenconcert@rooiskultuurkontakt.nl.