Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4ac8d2
Foto: Photographer: Rob Vlegels
Sport

Sanne Peters zwemt goed Brabants kampioenschap

Sint-Oedenrode - Op 17, 18, 24 en 25 november stond de Brabantse korte baan Kampioenschappen op het programma. Een kampioenschap waar maar liefst 41 verenigingen, die samen goed waren voor 450 zwemmers aan deelnamen. Zeester-Meerval was een van de hofleveranciers qua aantal zwemmers. Er deden twintig zwemmers mee, die samen goed waren voor 65 individuele starts. Naast de 65 individuele starts, waren er ook negen estafetteteams geplaatst voor dit kampioenschap. Uit Sint-Oedenrode deed Sanne Peters mee.

Sanne Peters uit Sint-Oedenrode mocht op negen individuele afstanden starten. Iets wat al een heel mooie prestatie is, aangezien ze limieten moest zwemmen van een leeftijd ouder. Op zeven afstanden verbeterde ze haar persoonlijk record, met procentueel de grootste verbetering op de 100 meter vlinderslag. Maar naast de persoonlijke records, mocht ze ook twee keer naar het podium om een individuele medaille op te halen. Namelijk op de 100 meter schoolslag zwom ze, in een dik persoonlijk record, naar het zilver. Op de 50 schoolslag zwom ze in een dik persoonlijk record naar het brons. Geweldige prestaties, aangezien ze het tegen zwemmers van een jaar ouder op mocht nemen.
Maar naast de individuele medailles behaalde ze ook een Nederlands Junioren, Jeugd Kampioenschap limiet op de 50 meter schoolslag en voldoet ze ook aan de norm om ingeschreven te worden voor de 100 meter schoolslag voor hetzelfde Nederlands Junioren, Jeugd Kampioenschap. En dat is een hele knappe prestatie. 
Maar naast de individuele prestaties, leverde Sanne ook een belangrijke bijdrage aan twee estafettes. Op de 4x 100 meter borstcrawl zwom ze in een ijzersterk deelnemersveld, samen met haar 3 teamgenoten, naar een knappe derde plaats. Op de estafette 4x100 meter wisselslag zwom ze samen met haar drie teamgenoten naar het goud. Het team verbeterde hun inschrijftijd met maar liefst acht seconde en behaalde daarmee ook als estafette een startbewijs voor het Nederlands Junioren, Jeugd Kampioenschap.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!