Winst Rhode tegen SC 't Zand

Algemeen

Sint-Oedenrode - SC 't Zand ging fel van start, maar Rhode had snel haar antwoord klaar. In de derde minuut was er al een eerste kansje voor Kyron Brus, die leverde nog niets op, maar een minuut later was het wel raak.

Mart Krüsemann werd goed gelanceerd en hij wist wel raad met deze kans. In de 9e minuut werd het bijna 2-0 uit een voorzet van Simon van de Wetering ging de bal rakelings langs. Op zich was het een aantrekkelijke wedstrijd, de bal ging snel op en neer, maar langzamerhand trok SC 't Zand het spel toch naar zich toe. Er werd vlot gecombineerd en vaak werd met succes de lange bal gebruikt. In de 26e minuut was het uit een corner bijna raak. De bal werd goed in de kruising gekopt, maar doelman Paul van Heesch tikte de bal uit het doel. In de 32e minuut was het wel raak. SC 't Zand kreeg op zo'n 20 meter een vrije trap, en deze werd door Wilbert Hack onhoudbaar binnen geschoten. In de 40e minuut was er nog een goede kans voor SC 't Zand toen een bal rakelings over ging, maar ook Rhode was, op slag van rust, uit een fraaie aanval dicht bij een doelpunt.
Na rust ging SC 't Zand nog even goed door, maar ook nu kwamen er eigenlijk nauwelijks kansen. Na een kwartiertje kon Rhode het initiatief weer langzaam gaan overnemen. Al snel leverde dit resultaat op. Uit een fraaie aanval over drie schijven kwam de bal uiteindelijk bij Kyron Brus die zijn hoek mocht uitkiezen. In de 71e minuut passeerde Mark van der Zanden zijn tegenstander in het strafschopgebied. Hij werd gevloerd. Heel Rhode dacht aan een strafschop, maar de scheidsrechter jammer genoeg niet. De 3-1 liet echter niet lang op zich wachten. Er was eerst nog een kansje voor SC 't Zand, maar in de 79e minuut was het weer de beurt aan Rhode. Uit een verre uittrap kwam de bal in de buurt van het zestienmetergebied. De verdediging aarzelde een beetje en opnieuw kon Kyron in stelling worden gebracht en ook dit keer was hij trefzeker. In de slotfase kwam Rhode niet meer in de problemen, eindstand 3-1.
Komend weekend gaat Rhode naar Beneden Leeuwen, waar Leones de tegenstander is. Leones staat op de derde plek met zes punten achterstand op Juliana en TOP. Zeker een lastige tegenstander en die komen er de komende weken nog meer. In de resterende vier wedstrijden van de eerste competitiehelft krijgt Rhode alleen maar tegenstanders uit de top vijf.