Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d2f0a2
Foto:
Meierijstad

Nominatie onderwijsprijs voor Fioretti College

Meierijstad / Veghel - Het Fioretti College in Veghel is genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs provincie Brabant, ook wel de 'Oscar' van het Nederlandse Onderwijs genoemd. De school is genomineerd met het project 'Transparant'.

Leerlingen werken in dat project aan hun sociale vaardigheid en leren zichzelf beter kennen door in duo's te schilderen. Doordat men steeds met een ander thema werkt en gezamenlijk aan één kunstwerk werkt, ontstaan er telkens weer andere gesprekken. De omgeving - een schilderatelier buiten de school - en de begeleiding door beeldend kunstenaars Jolanda van Doorn en Geert van de Vorstenbosch, zorgen ervoor dat er sprake is van een veilige omgeving. Tien weken lang komen leerlingen één keer per week voor een sessie naar atelier 'De Schets' op de Noordkade.
Het project is begonnen op het Fioretti College (vmbo en PrO), maar staat inmiddels ook open voor leerlingen van het Zwijsen College (havo en vwo) in Veghel. De verwijzing van leerlingen naar het project 'Transparant' is intussen volledig ingebed in de ondersteuningsstructuur van het Fioretti College. Het project staat daarmee in het rijtje van het ruime ondersteuningsaanbod, naast trainingen als Faalangstreductie, Rots & Water, meidenvenijn en Schatjes-Katjes-Watjes.
De Nationale Onderwijsprijs is een tweejaarlijkse wedstrijd en is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs, om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt.
Op donderdag 29 november gaat de school naar het provinciehuis in Den Bosch voor de regionale voorronde van de 13e editie van deze prijs. De regionale winnaars gaan naar de landelijke finale op 27 maart in Leiden. De landelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van € 7.000, de Bronzen Olifant en een oorkonde.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!