Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b5baf0
Sport

Attaque 1 wint, maar degradatie een feit

Sint-Oedenrode - Attaque 1 zal het komende seizoen uitkomen in de tweede klasse. Het team boekte in Valkenswaard zijn tweede overwinning van het seizoen, maar het gat met nummer 4 Never Despair is te groot geworden.

Valkenswaard 1 stond vijfde in het klassement en was een tegenstander waar tegen een overwinning mogelijk zou kunnen zijn. Attaque begon in ieder geval sterk: Nadat Menno van Os zijn eerste partij nog verloor, werden er vier punten op rij gepakt. Dirk Kastelijn en Leon Schepens wonnen hun eerste partijen van de avond, Menno kon zijn tweede wel winnen en het dubbelspel verliep ook goed. Vanaf dat moment werd het weer wat spannender en liep het scoreverloop gelijk op. Dirk wist zijn twee partij te winnen en bracht de score naar 2-5. Menno bracht zijn totaal voor de avond ook op twee en stelde de overwinning veilig. Het laatste punt was nog voor Valkenswaard, maar een Rooise overwinning was een feit: 4-6. Achteraf bleek echter dat Attaque met 10-0 had moeten winnen om nog een klein theoretisch kansje te hebben op lijfsbehoud, dat was dan helaas ook niet mogelijk en het team zal zich gaan voorbereiden op een seizoen in de tweede klasse, waar het kampioenschap weer het doel zal zijn.

Attaque 2 voelt de hete adem van NTTV 1 en de teams namen het in Nuland tegen elkaar op. De inzet van de wedstrijd was de vierde plek en direct lijfsbehoud. Attaque had voor de wedstrijd een voorsprong van 2 punten. Co Stamps begon de avond met een overwinning, maar Maico van Boxmeer en Frank van der Zanden hadden minder succes. Dat weerhield Attaque er niet van om een tandje erbij te zetten en 2-1 werd al snel 2-4. Het zag er dus goed uit voor de mannen uit Rooi. Na de zesde wedstrijd ging het alleen fout: Er werden nog twee games gepakt, en dat was het. NTTV stoomde door en maakte de achterstand goed, waarna het de overwinning nog naar zich toe trok: 6-4. De teams staan nu met een gelijk puntenaantal op de vierde plek, maar NTTV heeft het onderling resultaat mee zitten, wat betekent dat Attaque tegen nummer twee Schijndel meet punten moet pakken dan NTTV tegen hekkensluiter Smash '73. Wanneer dit niet lukt zal er een promotie/degradatiewedstrijd gespeeld moeten worden.

Attaque 3 kwam eerder in de week al in actie, tegen nummer drie Veldhoven 12. Het was zaak om in het ergste geval de schade beperkt te houden tegen een tegenstander waartegen de vorige keer moeizaam een gelijkspel behaald werd. Het begin zag er dan ook niet geweldig uit: Stefan Kerk en Bram Marinus wonnen en verloren een wedstrijd, Cliff van Driel verloor zijn eerste pot en ook het dubbel werd verloren. Het bleek een uitdaging te worden om de schade te beperken, maar de jonge mannen lieten zich niet kennen. De mannen leken een extra versnelling te hebben gevonden en de knappe overwinning van Bram op de kopman van Veldhoven leek inspirerend te werken: Cliff won sterk zijn twee resterende partijen en Stefan vocht zich terug na meerdere matchpoints tegen te hebben gehad. Wat schade beperken leek te worden, veranderde in een overwinning: 4-6. Volgende week moet het team twee punten halen tegen directe concurrent Unicum om het kampioenschap veilig te stellen.

Attaque 4 is klaar voor promotie en daar speelt het ook naar. Samen met ATTV domineert het de klasse, maar onderling moet er nog uitgevochten worden wie het kampioenschap pakt. Attaque had voor de negende speelronde de beste papieren met een voorsprong van vijf punten. De tegenstander van Attaque was nummer zes OTTC 5, waar de vorige keer met 10-0 van gewonnen werd. Dat klonk als muziek in de oren van Henry van Casteren, Nick van Galen en Job van Galen en een zo'n overwinning zou al bijna resulteren in het kampioenschap. Dat die monsterscore het doel was werd al snel duidelijk. Er was geen genade voor de tegenstanders en de Rooise formatie reeg de overwinning aaneen. De einduitslag werd dan ook een overtuigende 10-0 overwinning, waardoor de voorsprong naar nummer twee ATTV nu 8 punten bedraagt. Komende vrijdag spelen de ploegen tegen elkaar om het kampioenschap en Attaque 4 heeft nog maar twee punten nodig.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!