Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e10e02
Foto:
Sport

Schoonspringzusjes presteren in Nieuwegein

Sint-Oedenrode / Nieuwegein - Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Sinterklaaswedstrijd plaats in zwembad Merwestein in Nieuwegein. Na het inspringen, waarin ook even tijd was om Sinterklaas en zijn Pieten de hand te schudden, was het tijd voor het echte werk.

Lita (9) en Ziva (6) kwamen beiden uit in de E-serie (geboren in 2009 en jonger). Vier sprongen van de 1-meter plank stonden op het programma. Lita mocht als achtste springster aantreden in een serie van vijftien deelneemsters. Lita maakte al snel in de wedstrijd het verschil. Nooit eerder scoorde Lita zo hoog. De jury beloonde haar tweede sprong, de zweefsprong binnenwaarts gehoekt met maar liefst 35,25 punten en de anderhalve salto voorwaarts gehurkt, een nieuwe sprong en tevens haar laatste in deze wedstrijd, leverde 34,40 punten op.
Met een eindtotaal van 131,15 punten, wist Lita haar PR met maar liefst 20 pnt. te verbeteren en werd ze met deze monsterscore de terechte winnares van de wedstrijd. Zusje Ziva trad in dezelfde serie aan als 14e. Spannend hoor, als je eerst Sinterklaas tegenkomt en dan ook nog als jongste deelneemster tegen je zus en andere oudere meisjes springt. Maar ook Ziva overtrof zichzelf. Ze scoorde gemiddeld bijna 20 punten voor haar sprongen en sloot haar wedstrijd af met een totaal van 77,50 pnt. Goed voor een welverdiende zesde plek. Lita was trots op haar eerste plek en nieuwe PR, maar nog veel trotser op haar kleine zusje.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?



Reageren!