Afbeelding

Titanenstrijd tussen Heren 1 en Heren 2

Algemeen

Sint-Oedenrode / Best - Afgelopen zaterdag was het druk op het zwembad in Best. De titanenstrijd tussen Heren 1 en Heren 2 van Argo stond op het programma. Natuurlijk ging het vooral om prestige.

Beide teams staan steady in de middenmoot en dus konden ze vrijuit spelen. De vrijdag ervoor lagen de teams nog samen in het bad te trainen, waarbij de training afgesloten werd met een voorproefje op zaterdag: een vriendschappelijk partijtje. Maar dat was zaterdag anders, zoals coach Eric van Erp van H2 ook aangaf. "We zetten ze niet het mes op de keel, maar de knop gaat om en we gaan er een serieuze pot van maken. Waarbij het vooral voor het jongere H2 team interessant is om te zien hoever ze inmiddels ingelopen zijn op H1." In het begin ging de strijd gelijk op, waarbij H2 wel net iedere keer een tandje moest bijschakelen om bij te blijven. Routiniers Martijn Hulsen (vijf doelpunten) en Matieu Termeer speelden een zeer sterke partij voor H1, maar ook jeugdspelers Jelt van Aarle en Nick van Rooij (drie doelpunten) konden goed meekomen in het team van H1. In het tweede deel van de wedstrijd kon H2 het even niet meer bijhouden en werd het verschil net te groot om nog tot een spannend slot te komen. De eindstand van 11-5 in het voordeel van H1 was meer dan terecht. Het publiek had weer genoten en kijkt uit naar het volgende onderlinge duel van de heren.

Dames 1 speelde in haar thuiswedstrijd tegen PSV3 een aardige wedstrijd, maar wist het duel niet te winnen. Ondanks het fantastische keeperswerk van Yvonne vd Vorstenbosch moest Argo een 5-8 verlies incasseren. Er lijkt echter wel een stijgende lijn te zitten in het spel van Argo, wanneer een aantal dames weer de vorm terug vindt kan het volgende week misschien leiden tot punten in een belangrijk duel tegen de Treffers.

Dames 2  wist met 11-2 te winnen van TRB-RES,  beide teams bestaan uit jeugdspelers die de stap naar de dames noodgedwongen hebben gemaakt. Een mooie prestatie van Dames 2, waardoor ze op een 4e plaats komen te staan in de competitie.