Bert en Mien met Hans Eijkemans die de zaal als violist op de banken kreeg.
Bert en Mien met Hans Eijkemans die de zaal als violist op de banken kreeg. Foto: Jeroen van de Sande

"Heeft Mien al gebeld?"

Algemeen

Sint-Oedenrode – Dit vragen de beste tonpraters van Nederland aan elkaar, ieder seizoen weer. Want als Mien Termeer uit Sint-Oedenrode heeft gebeld, dan heb je drie streepjes en als je drie streepjes hebt dan hoor je bij de beste. Dan kom je door de jurering van Bert en Mien Termeer en is de kans levensgroot dat je mee mag doen aan Klompenklets.

Hoewel Mien een stapje terug heeft gedaan in de organisatie, zit ze vrijdagavond rustig te wachten in de ontvangstruimte in de Beurs. De kapel is net naar beneden (wat een rust) en in een hoekje zit Cristel van den Dungen zich op te maken. Ze mag de kop eraf bijten en dat is traditioneel lastig. Bert dartelt ondertussen wat rond. Hij zal ook best gezonde spanning hebben, want als je een feestje organiseert wil je dat het goed gaat. 'Als er maar flink gelachen wordt' zie ik hem denken. Hij morrelt wat aan de tv om het geluid goed te krijgen.
Cristel krijgt de succeswensen van Mien en van haar opvolgster Daisy. Hans Eijkemans – de volgende tonprater in lijn – kruist haar pad en treedt de 'huiskamer' van KV de Narrekap binnen. Alsof hij op familiebezoek komt. Meteen schuift hij aan bij Bert en Mien. Terwijl hij zijn rode kousen aantrekt gaat het over een hele kudde aan koetjes en kalfjes.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding