Loes Lamers en Paul Kruseman.
Loes Lamers en Paul Kruseman.

Roois duo wederom in Udense musical

Algemeen

Sint-Oedenrode / Uden - Loes Lamers en Paul Krusemann uit Sint-Oedenrode zijn echte podiumdieren. Ze gedijen het best met een flinke dosis gezonde spanning. Inmiddels wordt hun palmares aan toneelvoorstellingen groter en groter. De nieuwste productie waar ze allebei aan meedoen is de Udense musical 'Uden in noot'. We voelden Paul aan de tand over zijn rol en we zijn natuurlijk benieuwd naar het stuk. De acteur besluit een voorproefje te geven...

Mei 2020 en Uden is in rep en roer: het Eurovisiesongfestival strijkt neer in de Bavaria Markant Hall. Vanwege de Brex- en andere exits is het aantal deelnemende landen behoorlijk uitgedund en dit biedt kansen voor, jawel, de Udense deelneemster. Of wordt daar een stokje voor gestoken door een mevrouwtje uit Melle dat het iets te hoog in haar bol blijkt te hebben? En wat te denken van haar man, rechercheur H.M? Slaagt hij erin de laatste zaak voor zijn pensioen op te lossen? Intriges, romances, misverstanden en minimannetjes die links en rechts te hulp willen schieten. Zeker als het gaat om de liefde. 'Uden in Noot' is een feel-good musical voor het hele gezin.

Het is volgens Paul zeker geen stuk waarin het songfestival wordt nagespeeld. Het songfestival wordt gebruikt als kapstok voor de verhaallijnen. Ondanks dat er natuurlijk wel lokale verwijzingen en grapjes inzitten, snijdt het verhaal maatschappelijke thema's aan en is het verhaal zeker zo leuk en goed te volgen voor mensen van buiten Uden.

Vertel eens meer over de rol die je hebt…
"Ik heb één van de hoofdrollen. De verhaallijn is opgebouwd rondom een aantal karakters die ongeveer een even grote bijdrage hebben. Het geheel wordt ondersteund door een ensemble (gehele cast van ongeveer veertig deelnemers) waarin iedereen wel een keer een moment in het voetlicht komt."