Afbeelding

Veilig terug in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na het verhaal van afgelopen week is er goed nieuws. Zondagavond zijn Hans en Tom Nieuwkamp, Adriaan van Laarhoven en Harry van der Wiel weer veilig terug bij familie en vrienden. Wat er de afgelopen week gebeurd is, valt hieronder te lezen.

De hoeveelheid hulpgoederen was zodanig groot dat een tweede dag nodig was om te lossen. Dinsdag werd tevens gebruikt om de papieren op orde te maken en de plannen voor volgend jaar te bespreken. Vanaf nu kan gecontroleerd worden waar de hulpgoederen gebleven zijn en een indruk opgedaan worden wat nodig is. Voor Harry was dit de eerste keer. Hij heeft menig kilometers door Europa gereden, maar dit ging wel heel ver terug in de tijd. De brandweerkazerne en een weeshuis deden ze beseffen hoe dankbaar je moet zijn om in Nederland te kunnen en mogen wonen. De brandweer had de heren gevraagd naar brandweerpakken en deze konden nog geregeld worden. Volgend hulptransport gaan ze er weer brandweerpakken mee. In het weeshuis was nog een toilet zoals wij die van meer dan 50 jaar geleden kennen. Aan het einde van die dag gingen de Nederlanders op bezoek bij de Landbouwhogeschool, inmiddels een vast adres voor schoolspullen en sportartikelen.
Op donderdag gingen de chauffeurs van de stichting op bezoek bij de gouverneur van Oblast (provincie) Summy. Daar werd de geleidebrief opgesteld om op vlotte wijze door de douane aan de Oekraïense grens te komen. In Summy werd ook het ziekenhuis bezocht waar een groot aantal matrassen naar toe zijn gebracht. Op de laatste avond voor vertrek werd geëvalueerd met de nodige versnaperingen en drank. De laatste dagen bestonden uit het rijden van ca. 2500 km terug: via Kiev – Sarny – grens – Radom – Tuszyn – Poznan – grens – en dan via Berlijn naar huis. Er was veel oponthoud om leeg over de grens te komen. Afgelopen zondag om 19:00 uur was de karavaan weer terug in Rooi.
Namens het gehele bestuur dankt de Stichting Meierijstad helpt Oost-Europa u voor de betrokkenheid en het lezen van de avonturen, volgend jaar april gaan ze weer. "Draagt u ons een warm hart toe? Sponsoring voor diesel, reis en verblijf zou ons zeer goed uitkomen. Natuurlijk zijn kwalitatief goede goederen ook welkom", roept de stichting op. Ga naar meierijstadhelptoosteuropa.nl voor alle informatie. Correspondentieadres: Valstraat 7 – 5491 BH – Sint-Oedenrode. Bank IBAN: NL11SNSB0907634877. E-mail: meierijstadhelptoosteuropa@gmail.com


Afbeelding
Afbeelding