Afbeelding

Attaque 1 dicht bij degradatie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor Attaque 1 was de wedstrijd tegen koploper Belcrum 2 een laatste kans om zichzelf dichter bij de rest van de concurrentie te nestelen. De opgave leek nagenoeg onmogelijk en aan het einde van de avond bleek ook wel waarom.

De avond begon al met een tegenslag. Leon Schepens kon niet spelen en dus moest er gespeeld worden met een invaller, wat de kansen van Attaque zeker niet vergrootte. Menno van Os beet het spits af, maar kwam er niet aan te pas in zijn eerste pot. Dirk Kastelijn kon een game pakken, maar kwam ook niet verder dan dat en invaller Stefan Kerk ging er ook met 3-0 af. Het was wachten op een punt voor de Rooienaren en een paar partijen later werd dat punt ook gerealiseerd. Menno won zijn tweede partij, maar de achterstand was al 1-5. Voor Stefan waren de vier klasses tussen hem en de tegenstand te groot, ondanks dat hij aardig meekon. Dirk kwam dichtbij een tweede punt, maar zag een voorsprong omgedraaid worden in zijn nadeel. Het werd opnieuw een teleurstellende nederlaag: 1-9.
Attaque 2 stond er het hele seizoen goed voor, maar moet nu oppassen dat het niet alsnog vijfde wordt. Tegenstander vrijdagavond was Return Oss 3, dat de ranglijst aanvoert. In Oss eindigde de ontmoeting in 6-4 voor Oss en dus werd er verwacht dat de mannen uit Rooi een paar belangrijke punten gingen pakken. Niets bleek echter minder waar. De eerste 3 enkelpartijen werden verloren. Het dubbelspel ging wel naar Attaque toe. Toch konden Co Stamps, Maico van Boxmeer en Leon Huijberts weinig doen aan het feit dat d e tegenstanders er met de punten vandoor gingen. De mannen wisten uiteindelijk geen van allen een enkelpartij te winnen waardoor de eindstand 1-9 was. De marge op nummer 5 NTTV is opnieuw geslonken en bedraagt nu nog maar 2 punten.
Attaque 4 kent een heel ander seizoen. Het staat bovenaan, maar moet nog wel doordrukken om de titel veilig te stellen. Tegenstander was Return Oss 4, dat onderin de ranglijst staat. Een grote overwinning werd verwacht en die kwam er ook. Henry van Casteren, Nick van Galen en Bram van Galen waren duidelijk sterker dan hun tegenstanders. In de eerste vier partijen werden er slechts 2 games verloren. Dat was al erg dominant, maar het werd nog erger voor Oss: In de laatste 6 partijen gingen alle gespeelde games de kant van Attaque op, wat resulteerde in een afgetekende 10-0 overwinning. De voorsprong op nummer 2 ATTV werd vergroot met 4 punten en bedraagt nu 5 punten, wat voor de mannen een comfortabele voorsprong lijkt te zijn.