Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 57788b
Foto: Jos van Nunen
Evenementen / Sint-Oedenrode

Vogeltentoonstelling Rooyse Vogelvreugd

Sint-Oedenrode - Ruim vierhonderd vogels zijn komend weekend te zien in het clubgebouw van KV Rooi aan de Zwembadweg 62 te Sint Oedenrode. Dan wordt namelijk een onderlinge vogelshow gehouden, met deelname van vogelvereniging Fenix uit Schijndel, georganiseerd door vogelvereniging Rooyse Vogelvreugd. Daarnaast is het mogelijk vogels tegen aantrekkelijke prijzen te kopen. Het bezoek aan de show is gratis.

Op zaterdag 17 november van 10.00 uur – 20.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 uur – 16.00 uur is iedereen van harte welkom in clubgebouw Concordia aan de Zwembadweg 62 om van de tentoongestelde vogels te genieten. Laat deze gelegenheid niet voorbij gaan. De ingang van de show is tegenover camping De Kienehoef. Er is voldoende parkeergelegenheid. 

Kwekers van vogels uit Sint Oedenrode en Schijndel tonen hun mooist gekweekte exemplaren tijdens de te houden vogelshow. Naast kanaries, agaporniden (dwergpapegaaien), tropen en Europese cultuurvogels zijn ook grote parkieten te bezichtigen op de show. Ieder jaar wordt de show groter dit jaar zullen er maar liefs 400 vogels aanwezig zijn. Met veel plezier is de organisatie ter hand genomen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers is de tentoonstellingsruimte ingericht voor een prachtige show. Woensdag 14 november zijn de vogels gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij hebben de vogels die de standaardeisen van de bond het dichtst benaderen, beloond met de kampioenstitel. Tijdens de keuring wordt vooral gelet op de kleur, formaat, vorm en model, de houding en de algemene conditie van de vogels.

De kweek van vogels blijft een interessante hobby. Het is een hobby die het gehele jaar kan worden beoefend. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd is het kweken van vogels een prima bezigheid. In de verkoopklasse bieden de leden van de vereniging dan ook vogels te koop aan waar indien gewenst mee kan worden gekweekt. Dit tegen vriendelijke prijzen.  Het is dan ook zeker de moeite waard om a.s. zaterdag vanaf 10.00 – 20.00 uur en/of zondag vanaf 10.00 – 16.00 uur een kijkje te komen nemen U bent van harte welkom en de entree is gratis.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!