Afbeelding

Waterpolodames zwaar onderuit

Algemeen

Sint-Oedenrode - De waterpolodames van Argo hebben afgelopen weekend een flink pak slaag gekregen van de dames van Aquamigos uit Waalwijk.

Voorheen altijd een gelijkwaardige tegenstander, maar dit seizoen lijkt het team van Anja van Wanrooij toch echt het gevecht tegen degradatie aan te moeten gaan. Argo heeft een behoorlijk nieuw team, waarbij de automatismen waar voorheen op teruggevallen kon worden, geheel verdwenen lijken te zijn. Positieve nieuws is wel dat het team aan het bouwen is richting toekomst. Met jonge speelsters als Naomi vd Ven, Sterre van den Oever, Linda Hanegraaf en ook Carlijn Bosma in de selectie is het op zich geen schande om te verliezen van een prima tegenstander als Aquamigos. Daarnaast had Hans Bax, coach van de tegenstander en oud-trainer van Argo, goed gebruik gemaakt van de voorkennis over zijn oude team. Hierdoor werd het een aantal speelsters van Argo goed moeilijk gemaakt.
Binnen 1 partje stond Argo al tegen een 0-5 achterstand aan te kijken. Aquamigos counterde er flink op los en kwam iedere keer weer met een overtal situatie voor de goal van Naomi vd Ven, die overigens een prima vervangster was van Yvonne vd Vorstenbosch in deze wedstrijd. Na deze wervelwind kwam Argo wat beter in het spel maar het niet verzilveren van grote kansen zorgde ervoor dat het verschil groot bleef. De einduitslag van 5-14 komt hard aan, maar is een juiste weergave van het krachtsverschil tussen beide teams.

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben negen zwemmers deelgenomen aan de tweede Solo wedstrijd die werd gehouden in zwembad 'De Wiemel' in Deurne. Hierbij hebben zij vier keer een eerste plaats, drie keer een tweede plaats en zeven keer een derde plaats behaald. Daarnaast werden er 9 persoonlijke records gezwommen. Leonie Habraken zwom een clubrecord op de 400m vrije slag in 5.03.69. Komend weekend en het weekend van 24 en 25 november worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Brabantse Winter Kampioenschappen gehouden. Namens Argo zullen Leonie Habraken, Roel Janssen en Lars Diesch hieraan deelnemen. Aanvang zaterdag om 13.30 uur en zondag om 12.45 uur.