Logo mooirooi.nl
Riet Meijs was vereerd het eerste boek te mogen ontvangen.   | Fotonummer: 35370f
Riet Meijs was vereerd het eerste boek te mogen ontvangen. (Foto: Cor van Oorschot)
Kunst en Cultuur

Boek over de Knoptoren gepresenteerd

Op zondag 4 november 2018 was het zover: de presentatie van het boek 'Knoptoren, een icoon van Sint-Oedenrode in kunst en geschiedenis'.

Waar kan een eerbetoon van 'onze Toren' beter gepresenteerd worden dan vanuit de toren zelf. Op ludieke wijze daalde op 4 november om 11.00 uur de eerste uitgave van het boek van boven uit de toren langs een lijn, in een rustig tempo naar beneden. Bestuurslid Wilbert van Susante, tevens redacteur van het boek, ving het eerste boek op aan de voet van de toren, trots en uiterst tevreden dat de uitgave een feit was. Op 26 november 2017 was er bijeenkomst waarbij schilderijen, tekeningen en andere kunstzinnige uitingen, waarop de Knoptoren is afgebeeld, centraal stonden. Twee fotografen, Jack van Haastrecht en Gerrit Ketelaars, legden alle meegebrachte afbeeldingen van de toren vast en de gegevens van de werken werden genoteerd.
Er waren te veel 'Knoptorens' voor een expositie; ze zijn in al hun verscheidenheid verzameld en gepresenteerd in het boek, samen met de geschiedenis van de Knoptoren. Bij het aanbieden van het eerste exemplaar gaf de heer van Susante aan, dat hij dit boek aanbood aan alle mensen in Sint-Oedenrode. Hij deed dit door het eerste exemplaar symbolisch te overhandigen aan mevrouw Riet Meijs. Met de verkoop van dit boek wil de 'Stichting Activiteiten Knoptoren' geld inzamelen voor restauratie en het onderhoud van de Knoptorenkerk. Het boek is te koop bij de Stichting Activiteiten en bij boekhandel 't Paperas.
In dat zelfde kader: geld inzamelen voor het behoud van de Knoptorenkerk, was er ook op 4 november 2018 's middags in de Knoptoren een benefiet concert/diner georganiseerd in door de stichtingen Activiteiten Knoptoren in samenwerking met Roois Kultuur Kontakt. Richard Eijkemans zorgde voor een voortreffelijk diner en ensemble Siskin maakte de middag tot een feest! De zusjes Timmers: Anja, Dianne en Thea samen met pianist Thom Koldenhof vormen Ensemble Siskin. Hun repertoire is zeer divers van licht klassiek, Franse chansons, musical en Nederlandse liederen. Tussen de verschillende gangen tijdens het diner brachten zij met verve hun liederen begeleid door virtuoos, pianist, Thom. Zij zorgden voor een zeer sfeervolle middag waar de 81 deelnemers aan het heerlijk diner volop van hebben genoten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!