Ollandia maatje te groot voor Fc Drunen

Olland - Onder een stralend herfstzonnetje moest Ollandia aantreden tegen hekkensluiter Fc Drunen die tot dan 1 punt vergaard had.

Onderschatting of gemakzucht ligt dan op de loer maar daar was gelukkig niets van te merken. Tot ontsteltenis van het team en de technische staf van Fc Drunen stond er al na 3 minuten 2-0 op het scorebord. De eerste goal kwam voort uit een aanval over rechts waarbij Stefan Erven zijn tegenstander te vlug af was en vanaf de achterlijn broer Robert bediende. Zijn schot op goal werd nog op de doellijn gekeerd maar de terugspringende bal werd hard ingeschoten door goaltjesdief Steven van Dijke. De 2-0 viel 1 minuut later waarbij een weggestompte bal door de keeper voor de voeten viel van Stefan Erven die middels een dropkick kiezelhard raak schoot. Hierna een fase waarin Ollandia wat minder ging voetballen en Fc Drunen de kans kreeg ook eens over de middellijn te komen. Het was toch Ollandia die de boventoon bleef voeren en door gebrek aan scherpte even wat minder leek te voetballen. Maar na een half uur begon het weer wat beter te lopen en kwamen de kansen weer voorbij. Robert Erven was de eerst die zich weer liet gelden in de 27e minuut. Want met een solo door het hart van de verdediging ging hij alleen op de keeper af en scoorde beheerst de 3-0. Ruim 10 minuten later was het Rob van der Heijden die met de bal opkwam en op het juiste moment de bal meegaf aan Stefan Erven die met een strak schot over de grond de verre hoek wist te vinden en de keeper kansloos liet.
Na rust bleef Ollandia de bal rustig rondspelen om de wedstrijd onder controle te houden om blessures te voorkomen. Want tussendoor was er bij Fc Drunen best wel wat frustratie en soms leidde dat tot pittige overtredingen. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd, had de scheidsrechter de wedstrijd goed onder controle en liepen ze gaande de tweede helft nog uit naar een 6-0 zege. Maker van het vijfde doelpunt was Stefan Erven die een steekbal van Steven van Dijke prima afmaakte. Daarna was het nog de beurt aan Robert Erven die een prachtige aanval, van achteruit opgezet door Gerbe Voets, via een voorzet van rechts de bal voor het intikken had. De kansen die we tussendoor nog kregen en niet afmaakte had kunnen leiden tot een overwinning met dubbele cijfers maar we vonden het goed zo. Man of the match en uitblinker was Stefan Erven met drie doelpunten en twee assists.