Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f42aba
Foto:
Financieel nieuws

Een financiële strop voorkomen

Sint-Oedenrode - In december stuurt de Belastingdienst de jaarlijkse voorschotbeschikking voor de toeslagen van 2019. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het controleren van de gegevens die hierbij zijn gebruikt. Kloppen deze gegevens niet, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld te veel huur- of zorgtoeslag ontvangt. Het teveel uitgekeerde bedrag moet dan worden terugbetaald. En wat nou, als je dat niet kan?

Te veel ontvangen = terugbetalen
Veel mensen komen in de financiële problemen doordat ze honderden euro's moeten terugbetalen. Het bedrag kan aardig oplopen. Zeker voor mensen en gezinnen die weinig te besteden hebben.

Een onverwachte aanmaning
Dit overkwam ook Tessa (36): "Ik moest opeens ruim 800 euro terugbetalen! Dat was schrikken, ik had dat geld niet zomaar op de bank staan. Gelukkig kon ik een betalingsregeling treffen, maar het was toch fijner geweest als ik mijn toeslagen van tevoren goed geregeld had."

Te weinig ontvangen is ook niet fijn
Natuurlijk kunnen mensen ook te weinig toeslagen krijgen. Zo bleek in september van dit jaar dat één op de zes ouderen geen toeslagen ontvangt, terwijl ze hier wel recht op hebben. Toeslagen kunnen tot 1 september van het volgend jaar worden aangevraagd. Een uitzondering is de kinderopvangtoeslag. Deze moet binnen drie maanden worden aangevraagd. Aanvragen, controleren en wijzigen kan via de website www.toeslagen.nl.

Er is hulp
Voor inwoners van Sint- Oedenrode is er op de woensdagmiddag in Zorgcentrum Odendael (Odendael 1) het Sociaal spreekuur. U kunt hier op afspraak terecht, voor hulp bij het invullen van alle soorten formulieren. De afspraak kunt u maken via Welzijn de Meierij (073-5441400). Op de woensdagmiddag is er tussen 14.00 tot 15.30 ook een inloopspreekuur van de sociaal raadslieden, daar kunt u ook terecht met uw vragen over inkomen, toeslagen of andere regelingen en regelgeving.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!