Leden van de deelnemersraad Goede Doelen Week Sint-Oedenrode. De vertegenwoordigers van een drietal organisaties ontbreken op de foto.
Leden van de deelnemersraad Goede Doelen Week Sint-Oedenrode. De vertegenwoordigers van een drietal organisaties ontbreken op de foto.

Een volgende stap naar Goede Doelen Week

Algemeen

Sint-Oedenrode Overkomt het u ook wel eens dat u na een werkdag net aan tafel zit om te gaan eten en dat juist dan de voordeurbel gaat? 'Heeft u een bijdrage voor……?' Gelukkig, daar komt verandering in. Een paar weken geleden heeft u kunnen lezen over de Goede Doelenweek in 2019. Een aantal 'Goede Doelen'-organisaties heeft het initiatief genomen om in plaats van zestien keer voortaan nog maar één jaarlijkse collecte te houden. Inmiddels heeft de stichting weer een stap gezet.

Maandag 22 oktober heeft het bestuur kennis gemaakt met de deelnemersraad. Elk landelijk Goed Doel heeft een Rooise vertegenwoordiger in deze raad die kan meepraten over de organisatie van de Goede Doelen Week. Deze eerste bijeenkomst was een kennismaking en de deelnemersraad werd bijgepraat over de huidige stand van zaken en wat de organisatie allemaal nog te doen staat. Uiteindelijk was de belangrijkste vraag: hoe komen we aan het benodigde aantal vrijwilligers voor de collecteweek 2019? Alles bij elkaar zijn er pakweg 400 vrijwilligers nodig om de gezamenlijke collecteweek goed te laten verlopen. De deelnemersraad gaf diverse suggesties en adviezen aan het bestuur waarmee zij aan de slag kan. Uit de reacties bleek ook dat de Goede Doelen Week 2019 al onderwerp van gesprek is bij veel collectanten. Leden van de taakgroepen en ook coördinatoren en wijkhoofden van 'Goede Doelen'-organisaties krijgen er al regelmatig vragen over. Ze kunnen nu al concluderen: De Goede Doelen Week begint te leven in Rooi.
Het bestuur van de stichting is erg blij dat verschillende personen hun interesse toonden om aan te sluiten bij een taakgroep. Vanuit hun eigen enthousiasme zullen de leden van de deelnemersraad en het bestuur mensen uit hun eigen omgeving benaderen en vragen of ze ook enkele uurtjes willen helpen; om posters op te hangen, te collecteren of te tellen.

Wilt u ook enkele uurtjes helpen om van de eerste gezamenlijke collecteweek een succes te maken? Dat kan op verschillende manieren. Kent u iemand op de foto, spreek deze aan en bespreek wat u leuk vindt om te doen. U kunt ook een e-mail sturen naar: vrijwilliger@goededoelenweeksintoedenrode.nl en dan neemt de organisatie snel contact met u op om te bekijken wat bij u past. Wilt u eerst nog wat meer nalezen: bezoek dan binnenkort onze website www.goededoelenweeksintoedenrode.nl. Alle hulp is welkom!