Afbeelding
Foto: Manon Swinkels

Wilma van Casteren, uitvaartzorg én ritueel begeleider ineen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ik ben uitvaartondernemer én ritueel begeleider. Functies die naadloos op elkaar aansluiten. Door deze combinatie worden de drukte en zorgen bij een overlijden voor de nabestaanden aanzienlijk minder en lichter.

Uitvaartondernemer/veel mogelijkheden
Ik denk graag mee over de inhoud, vorm en speciale wensen van een persoonlijk afscheid dat past bij de overledene. Er is veel mogelijk. Neem alleen al de locatie. Een dienst kan plaatsvinden in de kerk of crematorium, maar ook op een (natuur-) begraafplaats, een 'grotere' locatie elders of in uw eigen tuin. Het mooie van al deze mogelijkheden is dat een uitvaart echt persoonlijk wordt.

Ritueel begeleider/persoonlijke woorden
Als ritueel begeleider zorg ik samen met uw naasten voor een persoonlijke afscheidsdienst met veel warmte, liefde en rust. Met uw naasten zoek ik naar vormen, woorden, muziek en rituelen, waarbij de levensloop, het karakter en de persoonlijkheid van de overledene volop tot uiting komen, in balans met de emoties van de nabestaanden. Ik schenk op een warme en liefdevolle manier, met zorgvuldig gekozen persoonlijke woorden, volle aandacht aan de gevoelens van verdriet en dankbaarheid, zodat de achterblijvenden een goed gevoel overhouden aan het afscheid. Wat uiteindelijk ook de start is van een 'goed' rouwproces.

Vooraankondiging Wereldlichtjesdag 9 december Knoptoren
Elke 2e zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom vanaf 18.30 uur in de Knoptoren. De bijeenkomst heeft een open karakter met passende woorden, live muziek en natuurlijk veel licht. Binnenkort meer informatie in deze krant.