Afbeelding

Brabants beker kampioenschap individueel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maar liefst 49 deelnemers hadden zich aangemeld voor de eerste ronde van het individueel bekertoernooi voor het Brabants Kampioenschap. Deze  werd op 18 en 22 oktober gehouden in Dommelzicht, het clublokaal van RDS in Sint-Oedenrode.

Plaatsing voor de volgende ronde vindt plaats volgens de knock out methode. Omdat RDS gastheer was voor deze eerste ronde stonden er maar liefst twintig dammers van de Rooise dam- en schaakvereniging op de deelnemerslijst.
Na afloop bleek dat de RDS'ers erg succesvol waren; vijftien spelers slaagden er in om de tweede ronde te halen; tien spelers deden dit rechtsreeks en op eigen kracht. Van de verliezers was het lot RDS goed gezind waardoor nog een vijf dammers naar de volgende terug geloot werden. Met name Gijs van Aarle was de verrassing van de eerste ronde. Hij ging door ten koste van clubgenoot Leo van Vlerken.
Vanwege het grote aantal deelnemers van de plaatselijk vereniging die doorgedrongen zijn tot de tweede ronde (32 spelers) zal deze ook in Sint-Oedenrode plaatsvinden. Donderdag 6 december is Dommelzicht wederom het strijdtoneel.