DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Ongelukkige nederlaag Rhode

Sint-Oedenrode - Rhode wilde na drie maal op rij een gelijkspel graag weer eens een keer winnen. Daar zag het ook lang wel naar uit. Rhode was met name in de tweede helft de betere ploeg en kreeg ook volop kansen, maar zoals zo vaak gebeurt… als je zelf niet scoort, lukt dat uiteindelijk de tegenstander wel. Met een "lucky" goal  in de 85e minuut konden zij de drie punten pakken.

In de eerste helft waren Rhode en Nemelaer goed aan elkaar gewaagd. Beiden speelden met veel inzet, wel af toe wat slordig. Voor Simon vd Wetering waren er al snel twee kansen in resp. de 2e en 9e minuut. Daarna ging de eerste kans voor Nemelaer voorlangs. Toen was het weer de beurt aan Rhode met kansen in de 11e en 12e minuut en opnieuw ene schot van Nemelaer in de 16e minuut voorlangs. Vervolgens kregen Rhode via Geert Oerlemans in de 20e minuut en Nemelaer in de 26 en 27e minuut fraaie kansen. Vervolgens nogmaals een drietal kansen voor Rhode en één voor Nemelaer. Veel kansen, maar toch een 0-0 ruststand. Na rust trok Rhode het spel weer naar zich toe, net zoals in de laatste weken steeds is gebeurd en zette Nemelaer flink onder druk. In de 53e minuut werd Simon v.d. Wetering op de rand van de zestien onderuit gehaald, Daan van Dinten schoot de vrije trap in de kruising, maar de keeper wist de bal te stoppen. Joep van de Mortel raakte de paal en er kwamen nog veel meer grote kansen, maar de keeper had een goede dag en het doelpunt wilde maar niet vallen. En bij een van de spaarzame aanvallen van Nemelaer hadden zij wel succes. De keeper van Rhode kreeg een terugspeelbal niet tijdig onder controle, verdedigde de bal uit, maar die werd opgepikt door Bart van Esch. Die zag zijn kans schoon en schoot van 35 meter de bal in het lege doel. Rhode kwam toen in de extra speeltijd nog heel dicht bij de gelijkmaker toen een vrije trap van Bas van Kuringen op de doellijn werd gestopt.

A.s. zondag weer een thuiswedstrijd, tegenstander is FC Tilburg. Dit is voor Rhode de eerste van de vele onbekende tegenstanders in de 1e klas. Het zou mooi zijn als Rhode nu wel drie punten kan pakken, want het wordt nu in de ranglijst gevolgd door vijf ploegen met een puntje minder, en een daarvan is FC Tilburg.