De wedstrijd ontpopte zich tot een overwinning voor Ollandia.
De wedstrijd ontpopte zich tot een overwinning voor Ollandia. Foto: Jan Roche

Ollandia blijft ook in derby overeind

Olland - Door het koude windje waren de ledematen wat verkleumd en hoopten de Ollanders dat een spannende derby tegen Irene uit Gemonde hen wat zou verwarmen.

Ze kregen het inderdaad warm maar dat kwam omdat Irene veel feller uit de startblokken kwam dan Ollandia en verschillende keren dreigend voor het doel waren. Gelukkig was Carlo Siemons wel scherp aan de wedstrijd begonnen, want hij wist diverse dreigende situaties te neutraliseren of was Tom Wouters de reddende engel. Maar na een twintigtal minuten was het gevaar geweken en nam Ollandia steeds meer het heft in handen zonder tot groots voetbal te komen. Wel was de 0-1 een logisch gevolg van de verhoudingen op dat moment. Een afgeslagen voorzet werd vanaf twaalf meter hard over de grond door Stan de Beer ingeschoten en was de score geopend. Dit was voor Irene ook meteen de knock-out. Met veel inzet bleven ze Ollandia bestrijden, maar de dreiging van de eerste 20 minuten is er niet meer geweest in de rest van de wedstrijd. Het was dus eigenlijk heel logisch dat Ollandia gaande de wedstrijd de score verder opvoerde. Bij rust was de stand 2-0 omdat bij een corner Gerbe Voets attent reageerde door de bal als eerste te raken toen die in een kluwen van benen stil bleef liggen.
Na rust was het na 10 minuten dat Remco Voets bij opnieuw een corner van Stefan Erven de bal richting doel kopte en de keeper zich daarop verkeek. Hij stompte de bal wel weg maar niet naast maar in het doel en de 0-3 score stond op het bord. Nadien bleef het allemaal maar matig wat beide partijen lieten zien al was het wel te merken dat Ollandia veel gemakkelijker de medespeler kon vinden en de bal rond liet gaan zonder echt dreigend te worden. Het waren de individuele acties die uit het niets een kans deden ontstaan en die goed werden afgemaakt. De 0-4 kwam op naam van Steven van Dijke die een voorzet van Stefan Erven achter zijn standbeen in het doel wist te krijgen. Ook Stefan Erven nam zijn doelpuntje mee door een corner van Remco Voets met een kopbal tot doelpunt te bekronen. Al met al een terechte uitslag die eigenlijk iets te hoog is uitgevallen maar daar was na afloop in de kantine bij niemand iets van te merken.