Afbeelding

Nacht van de Nacht

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als de wintertijd begint, en het weer een uurtje eerder donker is, is het weer tijd voor de "Nacht van de Nacht". IVN Rooi en IVN Son en Breugel organiseren samen een spannende wandeling in het bos bij de Vresselse Hut.

We beginnen deze laatste nacht van de zomertijd met een wandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij mogen op zaterdag 27 oktober mee met de Nachtwachter om deze bijzondere nacht te beleven.  "Samen met de nachtwachter ga je op zoek naar de geheimen van een donkere nacht. In het donker worden andere zintuigen gebruikt dan overdag. Zijn er nog wel plaatsen waar het echt donker en stil is; is er leven en een donkere nacht."

Met deze wandeling voor kinderen kunnen maximaal 15 personen mee, ook volwassenen die mee gaan moeten zich hier voor aanmelden. We verzamelen om klokslag 19.30 u en even na 21.00 u is de activiteit weer afgelopen. Je kunt alleen mee als je hiervoor een bevestiging hebt ontvangen. Als je interesse hebt voor deze jeugdwandeling kun je je via een mail naar nacht@ivn-senb.nl aanmelden onder vermelding van:  Naam en leeftijd (kind), telefoonnummer en e-mail-adres. Vanaf 21:00u hebben wij in en om de Vresselse Hut speciaal voor de oudere jeugd en volwassenen diverse activiteiten rondom het thema Nacht. Ook hiervoor vragen wij u zich aan te melden. Startpunt is de parkeerplaats bij de Vresselse Hut. Daar vertrekken we elk kwartier voor een nachtwandeling door het bos. Onderweg ervaart u, via diverse activiteiten, de Nacht. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

Het startpunt is het parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut, Vresselseweg 33, Sint-Oedenrode. Meer informatie is te verkrijgen bij Ellen van Wijk (tel. 0499 - 49 09 90 ). Aanmelden via een mail naar: nacht@ivn-senb.nl . Hou de website van IVN Son en Breugel in de gaten voor het laatste nieuws www.ivn-senb.nl/nacht . Voor meer achtergronden over de Nacht van de Nacht kun je naar www.nachtvandenacht.nl .