Afbeelding
Foto: Joris van Esch jozzy78@gmail.com

Keurige resultaten VDZ Racing in Twente Rally

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag en zondag nam VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande, deel aan de seizoensafsluiter van het Nederlandse rallyseizoen, de Conrad Twente Rally in Hengelo en omgeving. Met een zesde plaats algemeen werd zo de tweede plaats veiliggesteld voor Roel in het Nederlandse Rally Kampioenschap en dat in het eerste jaar met de Mitsubishi Evo X.

De zaterdagavond beloofde meteen vuurwerk op vier klassementsproeven. Dankzij het stof en de laaghangende mist hadden vele deelnemers het erg moeilijk in het donker. Ook voor Roel en Ilse was het enorm wennen en stond alles in het teken van overleven en de finish van de proef halen. Vooral op de proef bij Boekelo kwamen de verbaasde blikken dan ook toen bleek dat de equipe tweemaal de vijfde tijd algemeen had laten noteren.

Op zaterdag werd het secondeduel verder voortgezet, maar werd wel duidelijk wat voor uitzonderlijke prestatie VDZ Racing op zaterdagavond geleverd had. Mede geholpen door de stuurmanskunsten van Roel in het donker en verraderlijke omstandigheden zoals mist, waarin de verlichting van sponsor 4Sky Lights de doorslag gaf. Met op zaterdag nog vier proeven die elk drie maal verreden werden zat het team qua tijden redelijk dicht op de concurrentie, maar de verrassing van zaterdagavond kon niet voortgezet worden. Met tijden in of net buiten de top-10 (enkele uitzonderingen daargelaten) was het een waardige afsluiting van een mooi seizoen waarin VDZ Racing. Dankzij de opgedane ervaring kan er dus een prachtige klassering in het Nederlands Rally Kampioenschap behaald worden. Gezegd moet worden dat bijvoorbeeld de meeste R5 Rally Challenge-equipes uitkomen in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) wat ook nog enkele buitenlandse wedstrijden op de kalender heeft staan. Desalniettemin is de tweede plaats voor Roel (en hopelijk ook voor Ilse) een enorme boost voor het team en de toekomst. In de winter zal de basis gelegd worden om volgend jaar een volgende stap te kunnen maken en zal het team na gaan denken over de te rijden wedstrijden.
Roel: "Wat een fantastische afsluiting van een zeer leerzaam seizoen. Tweede plaats in het Nederlands Rally Kampioenschap, dat hadden we echt nooit durven dromen aan het begin van het seizoen. En dan hier een zesde plaats algemeen, in een behoorlijk tricky rally. Hoeveel auto's hebben we de eerste avond al uit zien vallen? Dat zegt ook genoeg over het vertrouwen wat we dit jaar opgebouwd hebben met de auto, mede door de ondersteuning van Van Hoof Sport die we enorm dankbaar zijn. En enorm bedankt aan Ilse, we hebben er toch weer een jaar samen op zitten in de auto. En natuurlijk de servicemannen die er elke keer voor zorgen dat wij kunnen blijven rijden en zorgen voor de nodige gezelligheid, wat ook niet onbelangrijk is. En tot slot de sponsoren: Progress Uitzendbureau, Direct People, Aben Reclame, MEB Autoschade, Meierij-IT, Tybex Doco Warehousing & Forwarding, 4Sky Lights, DeMooiRooiKrant, De Nuenense Krant, VA-Motorsport Engineering en Harperink Automotive. We gaan nu eens lekker alles laten bezinken en genieten van de tweede plaats in het kampioenschap." VDZ Racing wil naast de sponsoren de organisaties van de verschillende evenementen, de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij ons spelletje kunnen blijven spelen, de fotografen, alle fans en andere betrokkenen bedanken voor een succesvol seizoen 2018. Tot volgend jaar!