DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Rhode voor derde maal in successie gelijk

Algemeen

Sint-Oedenrode - Onder ideale weersomstandigheden werd op de prachtige accommodatie van Brabantia in Eindhoven voor de derde keer dit seizoen gelijk gespeeld door Rhode: 0-0. Een uitslag waarmee beide ploegen uiteindelijk, gelet op het spelbeeld over de hele wedstrijd, een punt verdienden.

Rhode was de eerste tien minuten de bovenliggende partij en creëerde ook kansjes, waarbij de beste kans voor Geert Oerlemans was. Helaas miste zijn schot de precisie om succesvol te zijn. Vanaf de vijftiende minuut kwam Brabantia beter in haar spel en was ook dominanter dan Rhode. Brabantia kreeg volop kansen om op voorsprong te komen, maar strandde steeds op de prima keepende Rhode-doelman Paul van Heesch. Maar ook Rhode wist via de tegenaanval nog een paar keer gevaarlijk uit te breken, gescoord werd er echter niet. Zodoende werd een 0-0 ruststand bereikt waar Rhode uiteindelijk gelukkigste partij mee was. Rhode begon sterk aan de tweede helft en kreeg meteen een paar kansen via Kyron Brus – Geert Oerlemans – Simon van de Wetering. Maar ook nu werd er niet gescoord.
Gedurende de hele tweede helft wist Rhode een lichte veldmeerderheid te behouden, echter zonder te scoren. Brabantia wist een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rhode te verschijnen, maar ook deze ploeg wist vanmiddag het net niet te vinden. Zodoende eindigde deze spannende en boeiende wedstijd in een gelijkspel en kregen beide ploegen waar ze recht op hadden, één punt.
Komende zondag ontvangt Rhode Nemelaer uit Haaren. Circa vijftien jaar geleden regelmatig de tegenstander van Rhode, maar inmiddels al jaren een degelijk eersteklasser. Na vijf wedstrijden kan al een eerste tussenbalans worden opgemaakt. Er zijn drie koplopers met elf punten, TOP, Woezik en Juliana, dat zijn ook ploegen die bij de favorieten behoorden. HVCH staat met 0 punten onderaan, dat is wel voor de buitenstaanders een verrassing, maar HVCH zelf was minder optimistisch voor dit seizoen. De rest vormt het middenveld, Rhode en Nemelaer staan beide met zes punten respectievelijk  zesde en zevende.