Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6a37ad
Foto: Wil van der Linden
Sport

Op de valreep toch nog één punt

Boskant - Het was qua spelverloop een absurde wedstrijd uit bij SDDL. Een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. Voor de rust was Boskant, behalve het eerste kwartier, de bovenliggende partij. Nadat de eerste aanvallen van de thuisclub voorbij waren, pakte Boskant het initiatief. 

Dat leidde in de 20e minuut tot het openingsdoelpunt. Na een verre ingooi van Geert van Gils werd de stuiterende bal door enkele Boskant  aanvallers en de totale verdediging van SDDL gemist waarna Aimé Opheij, als laatste in de rij, de bal binnen kopte. Bij de eerstvolgende aanval had het al 0-2 kunnen staan, maar de inzet van Rick van der Zanden verdween net langs de voor Boskant verkeerde kant van de goal. Boskant bleef aandringen en kwam in de 24e minuut op een comfortabele 0-2 voorsprong. De inzet van Rens van de Wijdeven kon door doelman Tim van de Coolwijk niet klemvast worden verwerkt, zodat een attent reagerende Emiel van den Elsen de 0-2 kon binnen schieten. 
Na rust was het geheel andere wedstrijd. SDDL vloog uit de startblokken en kwam al bij de eerste de beste aanval op 1-2. Bij een voorzet van links constateerde scheidsrechter Tielen hands van verdediger Geert van Gils. Binnen de zestien, dus belandde de bal op de stip. Ties Klievink behield het overzicht en gaf Boskant doelman Tom van der Heijden het nakijken. Het startsein van de thuisclub om de strijd naar de gelijkmaker met nog meer energie te vervolgen. Tot twee keer toe redde Tom van der Heijden fraai bij scoringsmogelijkheden van de thuisclub, maar in de 58e minuut was hij kansloos toen de bal door Bjorn Rikken snoeihard werd binnengeschoten. Boskant wist toch weer een beetje op te krabbelen en leek door een kopbal van Steff van de Laar in de 67e minuut op een 2-3 voorsprong te komen. Leek, want na overleg met de grensrechter van SDDL keurde scheidsrechter Thielen het doelpunt alsnog af. In de 76e minuut had die voorsprong er wel moeten zijn. Na een aantal missers in de SDDL verdediging had Jim van der Zanden van dichtbij, vrij voor doel, dè kans op de 2-3. Helaas eindigde zijn inzet vol op de paal. SDDL wist de ruimte die het kreeg door het aandringende Boskant, goed te benutten. Bij één van de uitvallen, in de 84e minuut, was Ties Klievink de Boskant verdediging te slim af en zorgde met zijn treffer voor een 3-2 voorsprong. Daarmee leek de wedstrijd beslist, want in de 'veld- en luchtslag' die volgde, kregen de teams nauwelijks nog kansen. Tot in de allerlaatste minuut. Na een vermeende handsbal op de rand van de zestien meter bleek Rens van de Wijdeven nog voldoende trillingvrij om de vrije trap loepzuiver voorbij doelman van de Koolwijk te schieten. Eindstand na een absurde voetbalmiddag 3-3 derhalve.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!