Afbeelding

Basisschool Kampioenschappen tafeltennis

Algemeen

Meierijstad - Deze schoolkampioenschappen zijn al jaren een begrip op de sportkalender van Veghel. Jaarlijks in de maand november zet tafeltennisclub TTCV/van Herwaarden haar deuren open voor alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar staat het toernooi ook open voor de jongens en meisjes uit Schijndel en Sint-Oedenrode, alles in goede samenspraak met TTVS en TTV Attaque. De wedstrijden worden gespeeld op zondag 11 en zondag 25 november a.s. in het Tafeltenniscentrum op het PWA sportpark in Veghel.

De inschrijving is inmiddels van start gegaan. Op alle 30 basisscholen van Meierijstad zijn materialen beschikbaar gesteld. Kinderen van de groepen van 5 t/m 8 kunnen inschrijven op www.ttcv.nu tot 1 november (voor de groepen 5 en 6) en tot 15 november (voor de groepen 7 en 8).
De deelnemers spelen in duo-teams om het kampioenschap van hun eigen groep/leerjaar. Niet alleen nemen de winnaars de bekende beker mee terug naar school, maar mogen zij ook deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschap voor basisscholen in maart 2019 in Zwolle.
Bijzonder is te noemen dat TTCV/van Herwaarden dit jaar voor de 32e keer tekent voor de organisatie in haar ruim 50-jarig bestaan. Dat betekent dat meerdere generaties in de gezellige Veghelse tafeltennishal kennis hebben gemaakt met tafeltennis als wedstrijdsport.         Hans van der Wijst en Hein Timmermans, beiden al betrokken vanaf het eerste uur, schatten in dat inmiddels 6.000 tot 7.000 kinderen hebben deelgenomen aan dit jaarlijkse evenement. Ook dit jaar verwachten zij veel enthousiaste kinderen, maar nu uit heel Meierijstad.