Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9e2100
Foto: Ilse van den Ham
Onderwijs / Sint-Oedenrode

Schoolontbijt op scholen en in stadhuizen

Van 5 t/m 9 november viert het Nationaal Schoolontbijt zijn 16e editie. Ook dit jaar gaan weer zo'n half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op bassischolen in het hele land en in stadhuizen met hun burgemeester. En leren ze met allerlei lesmateriaal meer over die gezonde start van de dag.

'Een feestje voor iedereen!'
Deze 16e editie draagt het thema 'Een feestje voor iedereen!'. Omdat elk jaar scholen met z'n allen aan de ontbijttafel gaan en er voor iedereen gezonde keuzes zijn. En omdat ze dit jaar de Stichting Kinderpostzegels steunen, die binnen één van hun projecten kinderen laat zien dat iedereen erbij hoort met verjaardagsfeestjes voor de voltallige klas.

Brede maatschappelijke steun
Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt officieel ambassadeur van Gezonde School.

Opening met bootontbijt
Op maandagochtend 5 november wordt de week officieel geopend aan boord van een bijzonder schip in Rotterdam. Zo laten ze zien dat niemand buiten de boot valt. Tijdens een kinderontbijt vertelt DJ Nicky Romero over zijn jeugd en geeft hij een muzikale masterclass. En ze presenteren de resultaten van een pilot met inclusieve verjaardagsfeestjes.

Op scholen én stadhuizen
Op ruim 2.400 basisscholen in het hele land gaan kinderen gezond ontbijten. En naar verwachting in zo'n 270 gemeenten ontbijten kinderen met hun burgemeester in het stadhuis. Op de site www.schoolontbijt.nl kunt u nu zien welke scholen meedoen en vanaf eind oktober welke gemeenten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!