Rooi pakt punt tegen Goirle

Sint-Oedenrode - Zondag speelde Rooi dames 1 thuis een spannende wedstrijd tegen Goirle dames 1. Beide ploegen wisten goed tegenstand te bieden aan elkaar en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1.

De wedstrijd tegen Goirle was, bij de dames, een veel besproken wedstrijd. Topspits Dieke Gordijn vertrok namelijk na deze wedstrijd voor een half jaar en natuurlijk moesten er punten worden gepakt. Dat laatste gebeurde ook onder luid applaus van "de talenten van de week" Lieke en Lana.
De dames gingen fanatiek de wedstrijd in en weer was er aan collectief spel geen gebrek. Doelpunten hingen, net als voorgaande wedstrijden, in de lucht, maar vielen nog niet. Zolang er niet werd verzwakt zou er niks aan de hand zijn. Toen Rooi dit wel deed wist Goirle van de situatie gebruik te maken en verzilverden ze via een tip-in een doelpunt. De hoop om te winnen bij Rooi was er nog steeds en mede dankzij de vele reddingen van de Rooise keepster bleven de dames geloven. In de rust gaf coach Jan Kemps de meiden mee dat ze niet moesten gaan verzwakken en stand houden de eerste 10 minuten.
Na de rust begon Rooi weer rommelig, maar wisten het snel weer op te pakken. Na wat onzekerheid en paniek werd de draad weer opgepakt. Door een uitstekende verlegging was het uiteindelijk Fleur Bongers die vanuit achter de assist op Dieke Gordijn gaf en zij scoorde de gelijkmaker.
Komende zondag is het rust, maar op zondag 28 oktober spelen de Rooise dames de derby uit tegen Hopbel dames 1. Een wedstrijd vol strijd en een die je zeker niet mag missen.