Afbeelding

Rooise ruiters druk in de weer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was de tweede selectiewedstrijd voor de paarden dressuur. Marloes de Haas wist hier met haar Ikoon twee keer een hele nette proef te rijden. De eerste proef ging het beste en deze werd beloond met maar liefst 204,5 punten, met een mooi jury commentaar: 'Wat een fijn paard! En leuk om naar jullie te kijken!' Deze rubriek klasse L1 won zij dan ook. Ook bij de tweede proef was zij haar concurrentie goed af. Met 198,5 punten won ze de tweede plaats.

SGW-amazone Miranda Kerkhof ging met haar paard Eugenique op 7 oktober naar IJsselstein. Deze eventing wedstrijd was in de klasse B. Zij wisten samen een nette dressuurproef te rijden, een foutloos springconcours af te leggen en de cross ook foutloos door te rijden. Dit was goed voor een knappe vierde plaats!

Michelle Bakx ging op 30 september naar Woudenberg om mee te doen aan de jaarlijkse sportdag voor de Trakehners. 'Dit ging erg goed! Na het groeten aan het einde van de proef staken beide juryleden hun duim omhoog en zijden goed gedaan!' Ze werden dan ook beloond met twee keer 213 punten. Dit was goed voor een eerste plaats in de klasse M. Daarnaast hadden zij de hoogste score van de dag en zijn hiermee overall kampioen geworden! Dit betekent dat zij een wisseltrofee hebben gewonnen en zij zich een jaar lang kampioen mogen noemen.

Komend weekend is de selectiewedstrijd springen voor zowel de paarden als de pony's in Manege De Pijnhorst te Sint Oedenrode. Op vrijdagavond 19 oktober starten we met de klasse BB en B (paarden), zaterdag gaan we verder met de klassen L, M, Z en ZZ (paarden) en op zondag is het de beurt voor de pony's (alle klassen). Voor de paarden is dit de eerste selectiewedstrijd, wat het extra spannend maakt! Wij wensen alle deelnemers veel succes! Ben jij liefhebber van paarden en wil jij eens een keer komen kijken? De entree is gratis!