Afbeelding
Foto: Joris van Esch

VDZ Racing sluit seizoen af in Twente Rally

Algemeen

Komende zaterdag en zondag vindt alweer de laatste rally van het Nederlandse rallyseizoen plaats, traditioneel de Conrad Twente Rally in Hengelo en omgeving. Deze rally werd de laatste jaren altijd over 1 dag verreden, echter heeft de organisatie ook hier de beste beentjes voor gezet om er weer een tweedaags evenement van te maken. Op de deelnemerslijst natuurlijk Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die het seizoen op een mooie manier willen afsluiten met de Mitsubishi Evo X.

Naast de rally zijn er nog 3 andere evenementen; de Historic Rally die hetzelfde schema als de rally volgt, en de Shortrally en de Legend Rally die op zondag in actie komen (resp. 6 en 8 proeven). In de rally staan er 16 klassementsproeven op het programma, waarvan de eerste 4 voor zaterdagavond gepland en de rest voor zondag. De eerste auto zal even na 19.30 het serviceterrein verlaten. Bijzonder aan de zaterdagavond is dat er geen service plaats zal vinden. Als alles volgens schema verloopt zal de eerste auto om 22:25 parc fermé inrijden. Zondagochtend zal er pas aan de auto gesleuteld mogen worden voor men verder gaat met de wedstrijd. Het totaal aantal deelnemers van de evenementen zal dinsdagavond bekend gemaakt worden maar momenteel gaan we al richting de 120 equipes!
De Mitsubishi is na de East Belgian Rally weer helemaal nagekeken en in orde gebracht voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waar met een goed gevoel op teruggekeken kan worden. Uitgezonderd van de shortrally in Kasterlee waar er een DNF ("did not finish") genoteerd kon worden werden alle wedstrijden bedwongen en werd er enorm veel ervaring opgedaan met het nieuwe rallymonster. Sneller dan verwacht konden Roel en Ilse al wat speldenprikjes uitdelen aan de concurrentie zoals de mooie scratch op KP Sint-Oedenrode in de ELE Rally en de waanzinnige top-10 klasseringen in verschillende evenementen. Hopelijk kan deze lijn zich doorzetten dit weekend. Het hele team heeft er in ieder geval enorm veel zin in!
Roel & Ilse: "Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. We gaan er nog eens goed voor zitten om zo hopelijk de tweede plaats in het Nederlands Rally Kampioenschap te pakken. We zijn benieuwd hoe de wedstrijd zich zal ontvouwen, we kunnen bijna niet voorstellen dat we komend weekend ook weer met zomerse temperaturen te maken hebben. In het verleden hebben we hier ook al een flinke hagelbui meegemaakt dus we moeten het niet onderschatten. Erg mooi ook dat de organisatie het voor elkaar heeft gekregen om er weer een tweedaagse rally van te maken, hulde! Dat zijn toch de betere wedstrijden. Samen met het team gaan we er een mooi weekend van maken!"