Afbeelding
Foto: Picasa

OLAT herfstwandeltocht

Algemeen

Op zondag 21 oktober is de start van het nieuwe wandelseizoen 2018-2019, de 52e in het kader van de OLAT winterserie wandelingen. Na de lange en hete zomer zijn sommige bomen en struiken al vroegtijdig in herfstkleuren getooid. Mogelijk laten zij hun blad al vallen en kunnen we lekker door de gevallen bladeren lopen. Kom je mee genieten?

We starten op een bijzonder plekje, het Laco strandbad in Nuenen, een recreatieplas in een bosrijke omgeving. Afhankelijk van de gekozen afstand kom je op de Refelingse Heide, de Papenvoortse Heide, het Geboortebos en door de Stiphoutse Bossen waarbij we het Witven, Kromven, Wasven en Kikkerven passeren. Verderop langs de oude toren van Stiphout en Kasteel Croy in Aarle Rixtel. Hier wandelen we door een bijzonder beekdallandschap en verderop langs het Eindhovens Kanaal. We slaan af en komen in het prachtige natuurgebiedje De Zegge! Bijna 2 km lopen we langs de Kleine Dommel tot aan de Collse Watermolen. En we weten het, dat is genieten: de Dommel, populieren, riet, lissen. Dit pad is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze mooie wandeldag. Via de Antoniuskapel komen we weer terug bij onze bij onze startlocatie. Tussendoor konden we genieten van mooi open landschap en kleinschalige bosgebiedjes.
Startlocatie is Laco Strandbad Nuenen, Enodedreef 3, 5674 TG Nuenen. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.