Boskant klopt het bezoekende Boxtel

Sint-Oedenrode - Boskant heeft de eerste overwinning te pakken. Met de rust was het nog 1-1, maar na afloop stond er een 3-2 eindstand op het scorebord. Over 90 minuten gezien een verdiende overwinning aldus veel toeschouwers, al was het de laatste 20 minuten toch wel weer nagels bijten gezien de 3-2 stand.

Boskant zat vanaf het begin wat beter in de wedstrijd en kreeg al snel enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Al in de 3e minuut was er paniek in de Boxtel verdediging toen doelman Verhagen de stuiterende ingooi van Geert van Gils miste, zonder een voor Boskant positief vervolg echter. In de 12e minuut kreeg Jim van der Zanden na een pass van Emiel van den Elsen een goede mogelijkheid, z'n inzet ging echter hoog over. In de 21e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een verre ingooi van Geert van Gils kwam via Jim en Aimé Opheij voor de voeten van Emiel die van dichtbij de 1-0 aantekende. Dik verdiend op dat moment. Heel veel kon Boxtel daar voetballend niet tegenover zetten. Een vrije trap, in de 32e minuut genomen door Mark van de Westelaken en verlengd door een alert reagerende Mitchell Vogels, betekende echter wel de 1-1.
Na rust was het lange tijd niet veel anders, de eerste kansen waren voor Boskant. Al snel, in de 51e minuut, leverde dat Boskant een voorsprong op. Na een afgeslagen aanval nam Rens van de Wijdeven van afstand de bal 'spontaan' op de slof. Omdat de bal onderweg via een Boxtels been van richting veranderde zeilde de bal, onhoudbaar voor doelman Verhagen, tegen het net: 2-1. Amper twee minuten later leek de wedstrijd beslist. Op het moment dat doelman Verhagen een bal wilde wegtrappen stuiterde die op zodat hij de bal faliekant miste.
De attent meegelopen Jim van der Zanden was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken en de 3-1 op het scorebord aan te tekenen! Daarmee bleek het echter nog niet gelopen. Na een geweldige redding van Boskant doelman Geert Foolen in de 70e minuut op een harde schuiver van een van de Boxtel voorwaartsen was hij één minuut later kansloos op de inzet van de vrij voor hem opduikende Robin van de Laak: 3-2.
Aangemoedigd door die treffer, gingen de bezoekers met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. In de spannende 20 minuten durende slotfase kon Boskant de verkregen voorsprong deze keer echter vasthouden. De eerste overwinning, een belangrijke! Aanstaande zondag speelt Boskant uit bij SDDL dat met 9 punten uit 4 wedstrijden de tweede plaats bezet op de ranglijst. Voor Boskant opnieuw een topper dus!