Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 049394
Foto:
Sport

Prijzenregen voor Rooise ruiters

Sint-Oedenrode  - Afgelopen weekend was de eerste selectiewedstrijd voor de ponyruiters in Sint Oedenrode. Liv van den Berk wist in de klasse C-B met haar pony een nette proef te rijden. Dit werd direct beloond met een eerste prijs! Ook Nienke Theuns startte met haar pony Allendara Thunder Beauty. In de klasse M1 werden zij tweede.

Tessy van der Velden Jonkers reisde het weekend daarvoor naar Geldrop met haar twee pony's Tiësto en Tapas. Tijdens dit concours Hippique konden de deelnemers meerdere keren een parcours rijden om zich te selecteren voor de finale. Vrijdagavond beet Tessy het spits af met haar pony Tapas in de klasse C-B. Helaas hadden zij in de twee starts een balkje. Maar op zaterdag mocht Tessy zich opnieuw bewijzen met haar pony Tiësto in de klasse AB-B. Na een mooie foutloze eerste ronde zaten ze met 9 ruiters in de barrage. Tijdens de barrage streed Tessy voor een podiumplek! Ze reed een korte barrage met mooie wendingen waardoor de jury haar beloonde met 83 stijlpunten. Hiermee behaalde ze zilver! Het tweede parcours was direct op tijd en ook hier wist ze een podiumplek te behalen: brons! Dit bracht haar tot de finale waarbij de hindernissen nog hoger lagen. Ook hier wisten Tessy en Tiësto twee foutloze rondes te rijden wat goed was voor een derde plaats!
In hetzelfde weekend ging Michelle Bakx met haar paard Golden Tulip naar manege Molenberg te Leende. De dressuurproef ging, op één klein foutje na, precies zoals ze geoefend hadden. Dit werd beloond met een eerste prijs en 204,5 punten.
Ook de springruiters gingen afgelopen weekend op concours. Pleun van der Vleuten startte in Oirschot. Zij wisten het parcours twee keer foutloos te rijden, wat goed was voor een vijfde plaats. Ook Anne van Liempde startte in Oirschot met haar paard Carribean Z. In de klasse Z wisten zij de derde prijs in de wacht te slepen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!