Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4a942c
Foto:
Meierijstad

Duurzame renovatie sporthal succesvol afgerond

Meierijstad / Schijndel - Maandag is de Castorhal in sporthal de Dioscuren in Schijndel feestelijk opgeleverd. In het bijzijn van de betrokken partijen gaf wethouder Coby van der Pas het startsein voor het gebruik van de, grondig gerenoveerde, sporthal.

De hal kan nu weer zo'n 25 jaar mee en onderwijs en verenigingen kunnen weer volop gebruik maken van de vernieuwde wedstrijdhal.

De sporthal was hard aan renovatie toe. De hal is gebouwd in 1970 en sommige materialen waren aan het einde van hun levensduur. Bij de renovatie is onder andere de dakbedekking vervangen en is er nieuw sanitair en tegelwerk geplaatst. Het was ook een mooi, natuurlijk moment om tegelijkertijd besparende duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Daarom is nu Ledverlichting, toegepast, zijn er zonnecollectoren geplaatst voor de warmwatervoorziening en is het gebouw extra geïsoleerd. Dit past helemaal in de ambitie van Meierijstad van duurzame gebouwen-exploitatie en draagt bij aan het streven naar een volledig energie neutrale gemeente in 2050.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!