Opnieuw beloont Rooi dames 1 zichzelf niet

Algemeen

Sint-Oedenrode - De dames van MHC Sint-Oedenrode reisde af naar het Limburgse land waar geen Limburgse vlaai, maar Venlo dames 1 op hen stond te wachten. De wedstrijd had een spannende eerste helft, maar Rooi liet het liggen in de twee de helft en verloor.

Een uitwedstrijd in Limburg wordt al snel gezien als erg lastig, maar het is zo moeilijk zoals je hem zelf maakt. Vol goede moed startte Rooi dames 1 aan de wedstrijd tegen VHC dames 1. Er werd goed hockey op de mat neergezet waar het aan samenwerking zeker niet ontbrak. Ook de verdediging wist goed onder de hoge druk van Venlo uit te spelen. De Venlose dames gaven goed tegenspel wat resulteerden in de openingstreffer van de wedstrijd. Rooi liet zich niet kennen en vocht terug. Uiteindelijk wist Lotte Muusz in het luchtgevecht te scoren en zo werd de rust ingegaan met een 1-1 op het bord.
De tweede helft leek een hele andere wedstrijd te zijn. Het goede spel van de eerste helft was ver te zoeken in de tweede helft. Dit resulteerde dan ook in drie tegendoelpunten in de eerste 10 minuten. Na dit drama wist Rooi de draad weer op te pakken en gingen ze door. Het samenspel en de positiviteit kwam weer terug. Helaas wist Venlo nogmaals te scoren wat de stand op 5-1 bracht. Richting het eind van de wedstrijd was het Anouk van Nistelrooy die een strafcorner wist te benutten waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-2.
De wedstrijd wordt komende week gebruikt als een groot leermoment naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Goirle. Deze wedstrijd gaat Rooi alles op alles te zetten om de drie punten in Sint-Oedenrode te houden.