Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a6826d
Human Interest

Landelijke winst voor Rooise Keukenbazen?

Sint-Oedenrode - Ellis Kapteijns, Puck Sonnemans en Iris van der Linden uit Sint-Oedenrode doen mee aan de Keukenbazen Battle 2018. Keukenbazen is een kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Samen met zestien andere gemeenten uit Noordoost-Brabant strijden ze om de titel: Keukenbazen 2018. Daardoor maakt burgemeester Van Rooij ook nog kans op de eretitel SmaakBurgemeester van Nederland.

'Bedenk een lekker en gezond hoofdgerecht en gebruik daarvoor producten uit je eigen buurt', was de opdracht. Ellis, Puck en Iris gingen er mee aan de slag. Een eitje? Dat niet, maar met het gerecht
'Wij, de bloemetjes van de Meierij', mogen ze Meierijstad gaan vertegenwoordigen. Niemand minder dan chef-kok Ralf Dirven van restaurant de Beleving heeft ze als winnaar gekozen van onze gemeente. Afgelopen zaterdag 6 oktober mochten Ralf en de meiden samen tijdens de Mega Live kookBattle laten zien wat ze in huis hadden. Zo maakten ze het gerecht voor de ogen van een professionele jury. Nu is wordt het wel heel spannend, want op woensdag 10 oktober koken professionele koks alle gerechten van de teams nog eens en gaan burgemeesters, ouders, gasten én de kinderen samen aan tafel. Na het eten maakt de jury de winnaar bekend. Mochten de meiden met de winst naar huis gaan dan wordt de burgemeester ook nog eens benoemd tot SmaakBurgemeester van Nederland.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!