Afbeelding
Foto: Wies Habraken

Speeddate met....Christian Foederer

Zakelijk

Sint-Oederode - Wat is de meest effectieve manier om iemand te leren kennen? Precies, via een speeddate! Iedere maand vuren wij vragen af op een ondernemer die met zijn bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein in Rooi. Deze maand zitten we aan tafel bij Christian Foederer van Autobedrijf Christiano

Omschrijf jezelf als ondernemer
Een gepassioneerde auto liefhebber. Met elke dag afwisselt werk, het werk is geen een dag hetzelfde. Ik heb veel leuke klanten wat het werk extra leuk maakt. Ik werk met de oudste en de nieuwste auto's. Dat maakt mij als ondernemer heel divers.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
Beginnen met een kopje koffie en dan gas d'r op. Heel de dag flink bezig zijn en goed resultaat boeken. Ik hou er niet van om de hele dag achter het bureau te zitten en de telefoon op te nemen.

Waar ben jij als ondernemer het meest trots op?
De goede naam die ik heb in de Alfa wereld. Ik krijg veel klanten via, via. Daar ben ik natuurlijk wel trots op. Dat betekend dat de klanten tevreden zijn.

Wat wilde je vroeger worden?
Ik heb altijd automonteur willen worden. Vroeger was ik al geïnteresseerd in auto's. Toen ik een jaar of 5 was ging ik in Nijnsel naar de kermis. Daar ging ik altijd al naar mijn favoriete attractie de botsauto's. Daar begon mijn liefde voor auto's. Er kwam een botsauto met een Italiaanse kop op me afgereden. ''Dat klopt precies'' dacht ik. Dat beeld is nooit meer uit mijn hoofd gegaan.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Gewoon hetzelfde als nu, tenminste dat hoop ik. Je weet maar nooit wat er met je gezondheid gebeurd. Tot nu toe gaat alles goed. Er hoeft van mij niet veel te veranderen.

We vragen ook telkens de vorige deelnemer aan de speeddate om een vraag te bedenken voor de volgende kandidaati. Dit keer was het de beurt aan Rob van den Bongaardt:
Hoe bent u op het idee gekomen om een eigen onderneming te starten?

Ik heb 12,5 jaar voor een baas gewerkt. Daar werd ik altijd negatief beoordeeld. Toen ik 27 jaar was dacht ik dit kan ik: dit kan ik beter. Toen ben ik voor mezelf begonnen. Achteraf heb ik spijt dat ik dat niet eerder heb gedaan.