Logo mooirooi.nl
vlnr) wethouder Eric van den Bogaard, ontwerper Henk Wittenberg en Frans Zegers, voorzitter van de dorpsraad van Eerde   | Fotonummer: 87acde
vlnr) wethouder Eric van den Bogaard, ontwerper Henk Wittenberg en Frans Zegers, voorzitter van de dorpsraad van Eerde (Foto: Antoinette van de Burgt )
Meierijstad

Eerde heeft voortaan een dorpsvlag

Op zondag 30 september jl. heette Frans Zegers, voorzitter van de dorpsraad van Eerde, de nieuwe Muziekvereniging Meierijstad van harte welkom in 'het Hart van Meierijstad. 'We voelen ons, hier in D'Eerd', zeer vereerd met uw komst,' merkte hij op.

Tijdens het debuutconcert werd de dorpsvlag van Eerde onthuld. Dat gebeurde door wethouder Eric van den Bogaard in samenwerking de ontwerper van de vlag, Eerdenaar Henk Wittenberg, en de dorpsraadsvoorzitter. De dorpsvlag toont het logo van Eerde, dat uit drie balken bestaat. Deze balken verwijzen naar de drie dwarsstrepen van de hoofdletter E van Eerde. 
Verder verwijzen deze drie balken naar de drie gemeentes waarvan Eerde tot de gemeentelijke herindeling van 1 mei 1966 deel uitmaakte: Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode; de gemeentes die inmiddels zijn opgegaan in de gemeente Meierijstad. De kleuren van het logo van Eerde komen overeen met de kleuren van het logo van de gemeente Meierijstad. Daarmee straalt men uit dat Eerde deel uitmaakt van deze nieuwe gemeente. De bovenste lichtblauwe balk geeft weer, dat het goed wonen is in Eerde. De middelste donkerblauw balk verwijst naar de grote bedrijvigheid in het dorp. De kleur groen van de onderste balk duidt de rijke natuur aan in de directe omgeving van Eerde. De welving verwijst naar de zandrug nabij Eerde waarvan de huidige Eerdse Bergen nog een restant vormen. Verder verwijst deze balk naar de Vlagheideberg, die symbool staat voor het nieuwe elan van Eerde. Eerde wil de komende decennia de natuur in en rondom het dorp verstevigen waardoor de leefomgeving nog aantrekkelijker wordt voor de inwoners en waarmee men nieuwe inwoners hoopt aan te trekken. De tekst 'Hart van Meierijstad' spreekt voor zich: Eerde ligt in het geografische centrum van de gemeente Meierijstad. Verder staat het voor het hartelijk welkom, dat Eerde graag iedere bezoeker bereidt.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!