Succesvolle finaledag Clubkampioenschappen TV de Kienehoef

Sint-Oedenrode - Zondag 30 september was de finaledag van de jaarlijkse L. van den Biggelaar Clubkampioenschappen van TV de Kienehoef. In twee weken hebben maar liefst 224 spelers 289 wedstrijden gespeeld. De 51 winnaars zijn uitgenodigd voor het Meierijstad Tenniskampioenschap waarin alle clubkampioenen van de tennisverenigingen in Meierijstad het tegen elkaar opnemen. We kunnen als organisatie met trots terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

Nadat het weer in de eerste week van het toernooi roet in het eten gooide werd het weer in de tweede week alleen maar beter, met een bijna zonovergoten finaledag op zondag. Het was een finaledag waar spanning en meedogenloze inzet vanaf spatte. Dit was ook aan het publiek te merken die we in grote getale mochten verwelkomen op het park. Als dank voor die acte de préséance werden zij getrakteerd op hoogstaande wedstrijden.

Het werd een finaledag der titanen, maar liefst 4 spelers speelden een finale in meer dan 1 van de onderdelen in de hoogste categorieën: Kimberley Steenbergen (3), Maaike Rodijnen (2), Koen van Kessel (2) en Evert Pluk (3). In het dames enkelspel was het Kimberley die haar status als queen of the court waar wist te maken. In een zeer spannende wedstrijd wist ze met 7-5 en 7-6 te winnen van Veerle Wouters. In het damesdubbelspel mocht wederom Kimberley en Simone van Sinten aantreden tegen Michelle Hoogeveen en Maaike van Rodijnen. In een zenuwslopende wedstrijd trokken Kimberley en Simone uiteindelijk aan het langste eind waardoor zij zich tot clubkampioenen kroonden. De wedstrijd werd gewonnen met 6-3, 5-7 en 6-2.

In het heren enkelspel waren het evenals vorig jaar Evert Pluk en Joery Jansen die de degens kruisten. Joery Jansen, beginnend met een aangepaste tactiek en gebrand om Evert van zijn winning streak af te houden, kon in de finale geen vuist maken en verloor met 6-3 en 6-2 waardoor Evert zich voor de 9e opeenvolgende keer clubkampioen mag noemen in de hoogste categorie. Even daarvoor had Evert met zijn vertrouwde dubbelmaat Timo Foolen het dubbelspel in de koningsklasse op zijn naam geschreven. Hierin werden Koen van Kessel en Alex Quinten in een wedstrijd van hoog niveau met 6-4 en 6-2 opzij gezet.

In het gemengd dubbelspel waren het wederom Kimberley, Koen, Evert en Maaike die van zich lieten horen. Helaas wisten Kimberley en Koen de voorkennis over het spel van de opponenten niet in winst om te zetten. In een spannende wedstrijd werd het 6-4 en 6-3 waardoor Evert de triple completeerde door in maar liefst 3 onderdelen te winnen in de hoogste categorie!

Iemand die in de toekomst mogelijk Evert van zijn troon kan stoten is Ruben Plaat. In de hoogste jeugdcategorie, het jongens enkelspel, wist hij zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Zonder set verlies en met maar 5 games tegen was hij klaar om zijn titel te verdedigen. In de finale wist hij ook Rik van de Koevering in twee sets te verslaan met 6-0 6-0 en mag hij zich voor het 2e jaar op rij jeugdkampioen noemen.

We willen graag alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers bedanken voor hun inzet en we zien jullie graag terug tijdens onze komende toernooien!