Afbeelding

Prinsjesdag 2018, de gevolgen voor u op een rijtje

Human Interest

Sint-Oedenrode - Op 18 september werden op Prinsjesdag de belastingplannen gepresenteerd. Wat betekenen deze belastingplannen voor u, voor uw belastingaangifte en financiële situatie?
Ik wil u graag de wijzigingen die voor u van belang zijn meegeven. Deze wijzigingen worden per 1 januari 2019 doorgevoerd.

- de Inkomstenbelasting in 2019 gaat omlaag. Volgens de berekeningen heeft een huishouden per jaar € 500 meer te besteden.
- er komt meer geld beschikbaar voor ouderenzorg.
- de belasting op aardgas gaat omhoog maar omlaag voor elektriciteit.
- de zorgpremie stijgt naar verwachting met ca € 10,- per maand maar het eigen risico blijft hetzelfde (€ 385). Daar tegenover staat dat de zorgtoeslag stijgt voor de laagste inkomens.
- het levensonderhoud wordt duurder in 2018. Hiervoor zorgt de aangekondigde verhoging van het lage BTW tarief van 6 naar 9%. U moet dan denken aan onder meer voedingsmiddelen, geneesmiddelen, boeken, bloemen etc.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur even binnen op Bastion 1-5. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag! Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies. www.bekkersadvies.nl