Afbeelding
Foto: Sem van der Kallen

Nijnsel nog niet op dreef

Sport

Sint-Oedenrode - Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen DVG uit Liempde wilde de ploeg thuis tegen Boxtel de bakens graag verzetten. Het zou ook een van de hoogtepunten moeten zijn van de viering van het 70-jarig bestaan van de club. De drie jubilarissen gingen er eens goed voor zitten maar, samen met de talrijke andere toeschouwers, kwamen zij niet aan hun trekken. Aan ijver ontbreekt het niet bij de geelblauwe formatie maar het loopt gewoon (nog) niet. De bezoekers hanteerden graag en vaak de 'lange bal' en met die tactiek wisten de gastheren niet echt raad.
Ook het benutten van ontstane ruimtes moet er nog beter worden ingeslepen. De blessure van smaakmaker Jelle de Louw, vorige week in Liempde opgelopen, helpt daar natuurlijk ook niet aan mee. In de eerste 45 minuten viel eigenlijk maar één geoliede aanval van de thuisclub te noteren die op naam kwam van Rick van der Vleuten. Een treffer leverde het echter niet op. De klok stond al op '45' toen een offensiefje van de bezoekers wel tot een treffer leidde. Altijd een ongelukkig moment net voor de rust.

Na de thee drukte Nijnsel Boxtel ver terug op eigen helft maar dat verontrustte de gasten niet echt. Er zat vaak te weinig raffinement in de aanvallen, niet altijd gespeend van misverstanden. En als de klok begint door te tikken nemen de twijfels vaak toe en wordt het spel in de regel ook slordiger en opportunistischer. Deze middag was het niet anders. Het vertrouwen op een verdiende gelijkmaker sijpelde dan ook langzaam maar zeker weg. Het werd aan het eind ook nog een beetje duwen en trekken en een laatste wanhoopschot van Tom ten Broeke stierf een stille en onverdiende dood op de lat.
Aanstaande zondag gaat Nijnsel/TVE Reclame op bezoek bij Nulandia dat tot één van de favorieten voor een hoge klassering wordt gerekend. De eerste wedstrijd leverde echter al meteen een nederlaag op en afgelopen zondag was het team vrij vanwege het 90-jarig jubileum van tegenstander Herpinia. Nijnsel-supporters zijn in Nuland van harte welkom!