2-1 verlies Rhode bij TOP

Sint-Oedenrode/Oss - Rhode verloor haar tweede wedstrijd, in Oss tegen TOP, met 2-1. Misschien was TOP ook wel de betere ploeg, maar in de laatste minuut was Rhode toch nog heel dicht bij de gelijkmaker.

Net als vorige week tegen HVCH moest Rhode het initiatief in de beginfase aan tegenstander TOP laten. TOP was gevaarlijk. Zij hebben snelle en balvaardige spitsen die ook goed met dieptepasses werden aangespeeld. In de 6e minuut viel uit zo'n dieptepass al de 1-0. Vervolgens had doelman Paul van Heesch nog zijn handen vol bij een grote kans van en een vrije trap van TOP. In de 24e minuut kwam de eerste serieuze kans van Rhode en het was meteen raak. Geert Oerlemans deed het voorbereidend werk, ging op rechts goed door en wist Simon vd Wetering te bereiken en die zorgde voor de afwerking, 1-1. Vervolgens raakte TOP de paal en was Rhode uit een fraaie aanval via Joep vd Mortel en Geert Oerlemans dicht bij een treffer.
Na rust kwam Rhode beter in de wedstrijd en had wat meer balbezit en druk dan voor rust. Maar toch wist TOP opnieuw snel te scoren. In de 52e minuut was het uit een dieptepass weer raak 2-1. In de 66e minuut was er kans voor Rhode uit een voorzet van Joep Vermeltvoort. In de 74e minuut uit een fraaie aanval opnieuw een kans, tot driemaal toe probeerde Joep vd Mortel de trekker over te halen, maar de bal werd steeds gestopt. Daarna was er nog een levensgrote kans voor TOP, maar die werd om zeep geholpen. In de laatste minuut was Rhode nog heel dicht bij de gelijkmaker. Uit een vrije trap kwam Kyron Brus oog in oog met de doelman van TOP, maar deze was net iets sneller bij de bal, het bleef 2-1. Zondag staat er voor Rhode weer een uitwedstrijd op het programma. Rhode gaat naar Best Vooruit. Zij speelden gelijk tegen TOP en gaven zondag tegen Tilburg na rust de zege uit handen.