Ollandia 1 moet genoegen nemen met een gelijkspel

Voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, mocht meteen een flinke afstand gereden worden. Het sportpark van Gloria UC in Baarle-Nassau werd met een bezoek vereerd. In de eerste helft was Ollandia nog zoekende in het vinden van de juiste posities, waarbij vele kansen voorbijkwamen. De keeper van Gloria UC bood goed verweer en ook stond de paal regelmatig een goal in de weg.
Vervolgens werd Gloria UC1 in de 12e min onbedoeld geholpen door Rob v.d. Heijden, waardoor hun eerste grote aanval meteen verzilverd werd in een 1-0 voorsprong. Ollandia leek de aansluiting te missen tussen de verschillende linies. Er waren vele mooi opgebouwde kansen voor Ollandia, maar de scherpte om het vakkundig af te maken ontbrak vandaag regelmatig.
Pas in de 34e min kwam Ollandia op gelijke hoogte. Rob v.d. Heijden sprintte mee naar voren en vanaf afstand wist hij het op prachtige wijze af te ronden. 1-1! Op slag van rust wist Gloria UC 1 dankbaar gebruik te maken van onnodig geblunder in het doelgebied van Ollandia.waardoor het net gemakkelijk gevonden werd, en 2-1 op het bord verscheen.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld vrijwel hetzelfde. Al liet Ollandia op een aantal momenten zien dat ze over de juiste kwaliteiten beschikken om de wedstrijd te winnen. In de 51e min vloog de 2-2 dankzij Steven van Dijke in het doel. De verdediging van Ollandia kreeg het lastiger, waardoor ze alles op alles moesten zetten om het eigen doel schoon te houden. Gloria UC1 kreeg in de 56e min een goal als het ware cadeau van Ollandia 1. Een spits van Gloria UC kreeg alle ruimte. Zijn eerste schot schoot hij op de paal, waarna hij de bal alsnog van dichtbij in het doel kon schieten. 3-2. Ollandia 1 stond erbij en keek ernaar. Vervolgens mocht Ollandia wederom jacht maken op de gelijkmaker. De 3-3 was er echt één uit het boekje. Perfect opgebouwd en ook prachtig afgerond. Het voorbereidende werk kwam van de voet van Stefan Erven. Zijn voorzet op maat kwam terecht bij Steven van Dijke. Hij wist wel raad met de bal en zijn schot belandde perfect in het doel. 3-3! Na 90 minuten speeltijd was dit de eindstand en moest Ollandia genoegen nemen met één punt. Volgende week speelt Ollandia 1 tegen White Boys 1 in Waspik.