Het eten was niet alleen lekker, het was ook heel gezellig
Het eten was niet alleen lekker, het was ook heel gezellig Foto: Hans van den Wijngaar

Ut waar sund als ge d'r nie bè waard

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijdens 'Pruuf 't Sund afgelopen zondag waren de woordgrappen over ''t Sund' (zonde) vaak gehoord. Maar wat wel duidelijk werd, was toch wel dat zonde is om eten dat tegen de houdbaarheidsdatum is gewoon weg te gooien. Vier Rooise restaurants wisten er nog een heerlijke driegangenmaaltijd van samen te stellen voor bijna honderdzestig gasten.

Het lukt de Rooise gemeenschap elke keer opnieuw om weer iets nieuws te bedenken dat aanslaat bij het publiek. Dit keer waren het Natuurlijk Sint-Oedenrode, het Centrummanagement en Rooi 2000. Zij vonden dat het foodjaar, een goede aanleiding was om eens stil te staan bij de verspilling van voedsel of beter gezegd, bij het voorkomen van de verspilling van voedsel. In combinatie met een open winkelzondag, modeshows en de driegangenmaaltijd van zalmtartaar, een hoenrolldase een heerlijk nagerecht met veel fruit en ijs, was het een gezellige middag in het Rooise centrum. Of zoals een van de deelnemers aan het menu zei: "'t is sund als ge d'r nie bè bent".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding