Afbeelding

Rooise exposeert in Oude Kerkje

Algemeen

Een groep kunstenaars heeft zich verenigd in een kunstkring onder de welluidende naam Beeld&Zo. In het weekeinde van 13 en 14 oktober 2018 treden zij naar buiten met een expositie in het Oude Kerkje in Middelbeers. Onder de Rooise kunstenares Ingrid Peters, hier helemaal rechts op de foto. Op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 kan men onder het genot van een drankje kennis maken met de zes kunstenaars en vooral ook met hun werk

De middeleeuwse stenen muren van het gotische dorpskerkje zijn bij uitstek geschikt om moderne kunst tentoon te stellen. "Gedurende het gehele weekeinde zijn we aanwezig om toelichting te geven op het getoonde werk. Je ziet er keramische sculpturen naast stenen beelden, vormgeving in textiel, portretten in aluminiumcement, maquettes en objecten vervaardigd in uiteenlopende materialen. Wij hopen veel kunstliefhebbers te kunnen tonen wat wij als leden van Beeld&Zo in onze mars hebben."

Het Oude Kerkje ligt aan de Willibrordstraat 25 in Middelbeers. De toegang tot de expositie, € 2, komt in zijn geheel ten goede aan het onderhoud van het monument. Op de website www.oudekerkje.nl vindt men extra informatie, waaronder profielen van de zes leden van Beeld&Zo.