Afbeelding

Bijzondere expositie bij ZBC Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze keer om meerdere redenen een bijzondere expositie bij het Zaken- en Bestuurscentrum. Ten eerste vanwege de wel zeer gevarieerde kunstwerken die tentoongesteld worden. Schilderijen, glassculpturen en prachtige foto's voorzien van pakkende teksten. Bijzonder is ook wel dat voor deze expositie alleen dames verantwoordelijk zijn. En dan ook nog eens bijzondere dames met allemaal hun eigen levensverhaal. Een boeiende expositie, de moeite waard om eens binnen te lopen.

De abstracte figuratieve schilderijen van Ineke van Berkom en Bep Wildstrom zijn kleurrijk en soms meer ingetogen met gebruikmaking van veel aardetinten. Beide kunstenaars schilderen al vele jaren en hebben veel gereisd. Op deze reizen hebben ze veel van hun inspiratie opgedaan. Ze werken vanuit de oorsprong, een fundament, en vanuit deze basis 'laten ze het gebeuren'. Zo zijn de meest prachtige composities ontstaan waarvan een behoorlijk aantal bij het ZBC zijn tentoongesteld. Bep Wildstrom speelt daarnaast professioneel klassiek viool.
Karin Kaijen-Remerie creëert de meest prachtige glassculpturen waarbij ze bijzondere technieken hanteert. Ze werkt nu bijvoorbeeld met kiln-casting, ovengevormd glas, waarbij ze eerst een beeld maakt in was en daarna een mal waar het glas weer in komt. En dit object staat vervolgens nog één maand in de oven.
De meest bijzondere kunstenaar is wellicht Roos Bijleveld. Ze schrijft, schildert, tekent en fotografeert maar heel bijzonder, ze is daarnaast ook paardenfluisteraar en geeft trainingen. Roos werkt alleen puur. Tijdens deze expositie wordt een deel van haar foto's getoond. Ze gebruikt geen photoshopbewerkingen voor haar foto's, lichtval en compositie moeten het doen. De aanvullende teksten op het doek tevens van haar hand, zijn pakkend en ontroerend. Zeker als je de achtergrond van het verhaal kent.

Een bijzondere expositie samengesteld door Ina Haveman van HavemanKunst. Lucy Bax en Helmy van Kollenburg van het Zaken- & Bestuurscentrum vinden het ook weer erg geslaagd'. 'Zeker nu we de kunstenaars en hun verhalen kennen. De prachtige kunstvoorwerpen vertellen de rest'. U kunt rustig binnenlopen tijdens kantooruren.