Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Op zoek naar een maatschappelijke stage?

Algemeen

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Tevens is het Steunpunt betrokken bij matching van Maatschappelijk Stagiaires met lokale vrijwilligersorgansaties. Maatschappelijke Stages zijn bedoeld voor leerlingen van het middelbaar onderwijs waar zij 25-30 uur bijdragen aan allerhande uiteenlopende vrijwillige activiteiten. Ditmaal vindt u in dit overzicht drie uitgelichte vacatures zoals organisaties deze aanbieden voor leerlingen uit de omgeving.

Maatschappelijk Stagiaires gevraagd voor Stichting Jeugdcarnaval
Carnaval in Papgat. Eén groot feest. Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode heeft 5 plaatsen beschikbaar gesteld voor leerlingen die wel in zijn voor een feestje! Leerlingen wordt gevraagd zich al vroeg in aan te melden, de eerste carnavalsactiviteiten dienen zich alweer snel aan.

Maatschappelijk Stagiaires gevraagd voor diverse activiteiten bij Zorgcentrum Odendael
Zorgcentrum Odendael biedt plaats aan 10 maatschappelijk Stagiaires. Voorbeelden van stagemogelijkheden zijn: het assisteren van bewoners tijdens het kienen, bij het bewegen voor ouderen of bij muziekactiviteiten. Verder kunnen maatschappelijk stagiaires ondersteuning bieden aan de huismeester met kleine klusjes, het klaarzetten en inrichten van ruimtes of lichte tuinwerkzaamheden. Of je kan assisteren bij de voorkomende werkzaamheden in de keuken of het restaurant.

Meehelpen bij hardloopevenementen? SV Fortuna '67 biedt mogelijkheden
SV Fortuna '67 biedt 2 sportieve plaatsen voor Maatschappelijk Stagiaires. De leerlingen gaan onder begeleiding helpen bij parcours opbouw en afbreken, het aanbrengen van materialen, het helpen op verzorgingsposten, etc. Ze ondersteunen de organisatie op die wijze bij de hardloopevenementen in het komende seizoen 2018 - 2019.

Heeft u vragen over deze stages? Neem dan contact op met Maatschappelijke Stagemakelaars Monique & Monique van Welzijn De Meierij, of neem een kijkje op job-sjop.nl. (indien het hier om Rooise leeringen van het Elde-College gaat) U kunt bellen naar (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).